Od "promašaja" do neizostavnog šrafa: Kako je Matić ubedio Solskjera da dobije novi ugovor!

Autor:

Sport

12.04.2020

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemanja Matić je uspeo da se izbori za produžetak svog ugovora na "Old Trafordu". Bolje rečeno 'naterao' je Solskjera svojim odličnim partijama.

Nemanja Matić

Srpski reprezentativac je stigao iz Čelsija u Mančester junajted 2017. godine na zahtev Žoze Murinja.

"Posebni" je hteo da ponovo ostvari uspešnu saradnju iz dana na "Stamford Bridžu" i prvi dani ponovne saradnje su bili i više nego uspešni.

No Portugalac je već krajem 2018. godine otišao, a došao je Solskjer. Norvežanin je koristio Matića u prvih jedanaest na početku, međutim navijači su sve glasnije ispoljavali nezadovoljstvo ka partijama veznog igrača - partija protiv Evertona i poraz od 4:0 je prelila čašu.

RepublikaFoto: Starsport
Ole Gunar Solskjer

U isto vreme ni Fred nije briljirao te se govorilo o januarskoj selidbi, pre svega Matića. Ipak kombinacijom povrede i taktičkih zamisli naš reprezentativac dobija šansu, tokom januara je došao i Bruno Fernandešom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bruno Fernandeš

Sa buđenjem Freda delovalo je to kao jedan od boljih trija na sredini terena Mančester junajteda nakon dužeg vremena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
109 utakmica - 4 gola u dresu "crvenih-đavola"

Tu su i brojke, Junajted je sačuvao mrežu na 14 od dvadeset mečeva na kojim je Matić igrao.

Dobio je jednogodišnji produžetak do leta 2021. godine, deluje da čak ni to neće biti zadnja njegova godina na "Old Trafordu".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Matić u duelu sa Mohamedom Salahom

Pogba se uskoro vraća punim treninzima, očekuje se da će biti u potpunosti spreman za nastavak šampionata kada do njega dođe.

Mada pitanje je gde će francuski superstar naći svoje mesto, Bruno, Fred i Matić za sada odlično diktiraju i sarađuju sredinom terena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading