Hit priča o "čudu" iz Norveške: Holand bio predmet podsmeha, nije mogao da postigne gol na treningu!

Autor:

Sport

12.04.2020

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji saigrač Erlinga Holanda iz Moldea – Ruben Gabrijelsen otkrio je da potencijal golgetera Borusije Dortmund nije mogao da se nasluti na samom početku njegove karijere.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Erling Holand

Holand i Gabrijelsen branili su boje norveškog kluba od 2017. do 2019. godine.

- Kada je Holand sa mnom igrao u Norveškoj, pre jedne utakmice nije uspeo da postigne gol na treningu čitavih nedelju dana. Smejali smo mu se. Kada sam čuo da će na jednom meču biti u startnoj postavi, pomislio sam: "Da li je to moguće, kako ćemo da igramo sa njim?", da bi on posle 50 minuta postigao četiri gola- istakao je Gabrijelsen, koji trenutno igra za Tuluz.

Holand se za Molde 20 puta upisao u strelce u 50 odigranih mečeva, posle čega je prešao u Red Bul iz Salcburga. U austrijskom šampionatu upisao je 29 pogodaka u 27 utakmica, čime je privukao pažnju brojnih klubova. Odlučio se da pređe u Dortmund, gde je nastavio sa dobrim rezultatima pre nego što su takmičenja prekinuta zbog pandemije koronavirusa – 12 golova u 11 mečeva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Kada je došao u Molde, bio je nizak i iskreno rečeno, nije bio posebno dobar. Ipak, to se promenilo pošto je neko vreme proveo na pauzi zbog povrede. Vratio se toliko visok, bio je ogroman. Potpuno druga osoba. Od tog trenutka je na treninzima briljirao. Mi smo se smeškali i mislili: "Ko je ovaj tip?" On je jednostavno eksplodirao. Mislim da je tada naučio nešto važno: "Kada teška vremena dođu, radi još više"- rekao je bivši Holandov saigrač.

Gabrijelsen se osmehivao i kada je na televizoru video debi 19-godišnjaka u Ligi šampiona protiv Pari Sen Žermena, koji je Borusija dobila 2:1, a Holand postigao oba pogotka za svoj tim.

- Kada sam video šta radi defanzivcima protivničke ekipe smejao sam se jer sam i ja jednom bio u istoj poziciji- zaključio je 28-godišnjak.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading