LEO CAR, HET-TRIKOM VODI NA MUNDIJAL: GRANDE MESI!

Autor:

Sport

12.10.2017

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da se zna ko je gazda! Argentina je i pre gostovanja Ekvadoru bila na ivici ambisa, a kada je domaćin poveo u prvom minutu, svi su pomislili da "gaučose" nećemo gledati na Mundijalu.

Mesi je praktično sam odveo Argentinu na SP

Međutim, Lionel Mesi je još jednom potvrdio da je najveći kad je najpotrebnije. Grande Leo je postigao tri gola i doneo svom timu trijumf od 3:1, ali i vizu za Svetsko prvenstvo. Naredne godine u Rusiji, strelac rekordnog 21 gola u jednom ciklusu južnoameričkih kvalifikacija imaće priliku da se bori za "zlatnu boginju", koja mu nedostaje u bogatoj zbirci trofeja.

21 gol postigao Lionel u ovim kvalifikacijama, što je rekord Južne Amerike

Tuga i neverica igrača Čilea

Tragedija Čilea

Za razliku od Argentine, koja je uhvatila zadnji voz, Čile je tragičar poslednjeg kola kvalifikacija u Južnoj Americi, u koje je došao sa trećeg mesta (26 bodova). Međutim, Aleksisa Sančeza i drugove Brazil je razbio na svom terenu (3:0), pa kada su "gaučosi" (28) slavili nad Ekvadorom, a Kolumbija (27) i Peru (26) odigrali nerešeno, postalo je jasno da će Čile naredni Mundijal gledati iz domovine.

Mesi na SP juri "zlatnu boginju", koja mu nedostaje u kolekciji

Levandovski bez premca

Robert Levandovski postao je najbolji strelac u istoriji evropskih kvalifikacija za Mundijal. Nakon što je prestigao 14 golova koje je postigao naš Predrag Mijatović u borbi za Francusku 1998, Poljak se na putu za Rusiju zaustavio na 16 pogodaka. Portugalac Kristijano Ronaldo u ovom ciklusu ostao je na golu manje - 15.

Prijatna iznenađenja "malih" timova

"Danas svi igraju fudbal" je mnogo puta izgovorena rečenica, a tzv. male evropske reprezentacije su sada to i potvrdile. Azerbejdžan je došao do čak 10 bodova u C grupi, Farska ostrva su upisala samo bod manje u B grupi, dok je maleni Luksemburg sa šest bodova u A grupi pokazao da može da pomrsi račune bar nekim ekipama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading