Figo stigao u UEFA, radiće zajedno sa Dekijem Stankovićem!

Autor:

Sport

11.10.2017

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji Portugala Luiš Figo preuzeo je danas funkciju savetnika za fudbal u UEFA gde će raditi zajedno sa našim Dejan Stankovićem

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Figo (prvi s leva) radiće u UEFA

Figo je nakon promocije istakao koliko je počastvovan ovom pozicijom, kao i da će nastojati da u timu sa Stankovićem i ostalim članovima unapredi položaj UEFA, ali i evropskog fudbala u celini.

- Otkako sam upoznao predsednika Čeferina, shvatio sam koliko voli fudbal i svoj posao, i vrlo je ozbiljan u onome što radi. Hvala mu na ukazanoj prilici. Trudi se da doprinese dobrobitu i razvoju fudbala u Evropi i svetu, tako da imam vrlo pozitivno mišljenje o njemu. Kada sam 1990. godine počeo profesionalno da se bavim fudbalom, nisam ni sanjao da ću jednog dana raditi u UEFA uz samog predsednika i najveće fudbalske umove - kaže Figo.

Proslavljeni portugalski fudbaler će se pored brojnih tehničkih aspekata u organizaciji UEFA baviti i ulogom ambasadora evropske kuće fudbala.

- Figo je bio fantastičan fudbaler, za primer na terenu, ali i van njega. Veoma je cenjen svuda u svetu i njegovo ogromno iskustvo biće vrlo dragoceno našem timu - poručio je Čeferin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading