Bora Milutinović o istinskom prijateljstvu i istoj životnoj filozofiji: Spojio nas je Partizan, nema više mog Antare!

Autor: kurir.rs

Sport

10.04.2020

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni trener Bora Milutinović govorio je o vanvremenskom prijateljstvu sa Radomirom Antićem. Bora ne može da se pomiri sa odlaskom njegovog "Antare".

RepublikaFoto: Starsport
Bora Milutinović i Radomir Antić

Partizan je spojio njega iz Užica i mene iz Bajine Bašte. Mi smo Ere. Mnogo sam tužan što ga više nema- priča Milutinović u intervjuu za "Kurir".

Njihovo prijateljstvo je vanvremensko. Njih dvojica obeležili su srpski fudbal, njih dvojica imali su istu životnu filozofiju. Bora Milutinović i Radomir Antić, fudbaleri, treneri, selektori...

- Tužan sam. Mnogo sam tužan. Eto kako sam. Tužan zbog svega što se dešava, najtužniji zbog Antare. Ode nam Antara - priča nam legendarni Bora, pa nastavlja:

- Kad ode prijatelj, mnogo je teško. Nas dvojica smo iz istog kraja, Ere. On Užičanin, ja iz Bajine Bašte. Ceo život sa istim strastima i vodeći se istim vrednostima. Spojio nas je Partizan, kasnije on ode u Španiju, ja u Meksiko. Stalno smo bili u kontaktu.

RepublikaFoto: Starsport
Radomir Antić

Milutinović kaže da će mnogo toga pamtiti iz svog prijateljstva sa Antićem, pa izdvaja neke detalje:

- Gostoprimstvo u Madridu, to se ne zaboravlja! Obojica smo obožavali šah, kažu da nema dobrog trenera ako ne igra šah, i to nas je dodatno zbližilo. Odigrali smo toliko partija... S kim ću sad da igram... Imali smo istu školu u mlađim godinama, u Partizanu je bio šahovski klub... Tu je bio i Gliga (Svetozar Gligorić, prim. aut.). Antara je igrao odlično!

Ima Bora i objašnjenje zbog čega su obojica postali vrhunski treneri.

- To je klima. Taj kraj, Drina, Tara, Perućac, Zaovine, Bajina Bašta, ta priroda. Taj vazduh, ta voda - to je objašnjenje za karijeru.

Odlazak Antića je baš pogodio Milutinovića.

- Bili smo u kontaktu, znao sam da je bolestan, ali... Prenesite pozdrave divnoj porodici Antić - zaključio je veliki Bora Milutinović za "Kurir".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading