Krasić potpuno slomljen: Zvali smo ga pre par dana, ali bez odgovora, nismo znali da je bolestan!

Autor: novosti.rs

Sport

09.04.2020

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši reprezentativac Miloš Krasić ne krije da je još uvek pod stresom zbog smrti Radomira Antića.

RepublikaFoto: Starsport
Miloš Krasić i Radomi Antić

Krasić je bio najbolji fudbaler Srbije 2009, upravo u vreme kada je Antić bio selektor, jedan od oslonaca našeg nacionalnog tima u to vreme.

- Kada sam na telefonu video vest sa interneta, sve mi je ispalo iz ruku. Odmah sam pozvao kuma, ali mi Lane (Milan Jovanović) nije verovao da je preminuo šef. U tom trenutku, verovatno nije mogao da prihvati to- rekao je Krasić za "Večernje novosti".

Krasić potvrđuje da se nekoliko meseci nisu čuli sa Antićem i da nisu znali da je u bolnici.

- Lane je pre neki dan pozvao Mistera da čuje kako je u ovo vreme pandemije virusa korona, ali bez odgovora sa druge strane. Nismo znali da je bolestan. Zaista sam u šoku. Mnogo mi je žao- rekao je Krasić.

Krasić ističe Antićevu eru za kormilom Srbije kao najlepši deo svoje karijere.

Miloš Krasić u dresu Juventusa

- Te dve godine su mi zaista značajne u dve decenije karijere. Pobede, atmosfera, hemija između nas igrača i nacije, naroda, to je bilo nešto posebno od samog dolaska Antića na kormilo. Autoritetom kompletne ličnosti on je to stvorio, postavio sve stvari na svoje mesto. Ta ideja, fenomenalna filozofija igre, bila je odmah prihvaćena kod nas igrača bezrezervno. Bili smo koncentrisani na svaku njegovu reč - rekao je bivši reprezentativac.

Nekadašnje krilo moskovskog CSKA i torinskog Juventusa smatra da je Antić od cele tadašnje generacije srpskih fudbalera napravio bolje igrače.

- Od mene lično jeste. Jer, poneo sam te 2009. godine titulu najboljeg srpskog fudbalera. Kada Antić stane ispred tebe, sve ti je jasno i znaš šta bi trebalo da radiš. Taj period ću pamtiti dok sam živ. Pomešane su mi emocije trenutno. Mnogo mi je, kažem, žao a na drugoj strani srećan sam što je Mister bio deo mog života. Imali smo otvoren odnos, a ljudske vrline i sportski duh, to je bilo posebno što smo od njega naučili- rekao je Krasić.

Posebno značajnom, Krasić ističe činjenicu da je Antić usadio u celu selekciju pobednički mentalitet.

- On je to umeće imao i znao je da nama prenese. Želeo je da budemo prepoznatljivi, da fudbalski znalci i ljubitelji kažu: "Da, to je reprezentacija Srbije". To je želeo i mislim da smo to i pokazali. Sopstvenom kreativnošću iz svakog igrača je znao da izvuče maksimum. Jedino je ostao žal što nismo učinili više na Svetskom prvenstvu- rekao je Krasić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading