Čovek koji duguje sve Antiću: Duša me boli, srce mi se cepa!

Autor: novosti.rs

Sport

08.04.2020

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imena Radomira Antića i Milinka Pantića neraskidivo su povezana sa upesima madridskog Atletika sredinom devedesetih godina prošlog veka. Antićeva smrt potpuno je zatekla Pantića koji je odmah nakon što je saznao vest bio u šoku.

RepublikaFoto: Starsport
Radomir Antić

– Nisam bukvalno imao snage da pričam. Španci su po tom pitanju drugačiji od nas, oni odmah zovu, za njih je to nekako najnormalnije, a ja od šoka jednostavno nisam imao snage da progovorim. Napustio nas je mnogo dobar čovek i to je ono što želim posebno da naglasim, a to kakav je bio stručnjak svi znaju i izlišno je pričati- rekao je Pantić za "Večernje novosti".

Atletiko je u sezoni 1995/96 osvojio duplu krunu.

– On je bio ključ svega, tvorac te ekipe, autor svega. Najveći aduti su mu bili inteligencija i posvećenost. Znao je u svakom trenutku da izvuče najbolje iz svakoga, a da istovremeno sakrije mane. Fudbal mu je bio u krvi, takav se rodio, i koliko god smo pokušavali da ga nekad zeznemo nismo uspevali u tome. Bio sam njegova desna ruka u odnosu sa igračima i moram da kažem da me nikada nije pitao šta se dešava u svlačionici, niti je tražio da mu otkrijem neke naše igračke tajne.

RepublikaFoto: yotube.com/JavierQuiles
Milinko Pantić

Prema njegovim rečima Antić je živeo fudbal 24 sata i teško da će neko uspeti da ponovi podvig da sa klupe predvodi Real, Barselonu i Atletiko.

– Antara je bio fudbalski mangup. Ne znam kako će zvučati, ali to je ono prvo što mi padne na pamet, da je on uspeo da pripitomi gazde klubova, i Hila i Mendozu i Gaspara. Bio je fudbalski mangup, bio je izuzetno jak na jeziku, a kada je u pitanju autoritet u svlačionici, do njega je uvek dolazio znanjem. Uvek je vodio računa i o najsitnijem detalju, bukvalno je živeo fudbal 24 sata.

U vreme pandemije koronvirusa na snazi su posebni propisi pa je jasno da Antić neće dobiti poslednji ispraćaj kakav zaslužuje.

– Duša me boli, srce mi se cepa i zbog momenta u kojem se sve ovo dogodilo, što ne možemo da se vidimo sa njegovim najmilijima, da podelimo tugu, evociramo uspomene. Očekujem kada ovo sve prođe da mu se Atletiko oduži na pravi način, jer je reč o čoveku kojeg su navijači ovog madridskog kluba uvek i u svakoj prilici pozdravljali aplauzom u znak zahvalnosti za nezaboravnu sezonu- zaključio je Pantić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading