"Pomera se prelazni rok, produžavaju se ugovori"

Autor:

Sport

07.04.2020

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunardona fudbalska federacija potvrdila je u utorak da će predstojeći prelazni rok najverovatnije biti pomeren, kao i da će ugovori koji važe do 30. juna biti produženi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đani Infantino

FIFA je potvrdila da će letnji prelazni rok najverovatnije biti pomeren kao deo niza preporuka koje će svetska kuća fudbala dati ligama.

Takođe, potvrđeno je da će igrači kojima ugovori ističu 30. juna i koji će postati slobodni igrači moći da igraju za timove čiji su sada članovi do završetka tekuće sezone.

- FIFA će biti fleksibilna i dozvoliće pomeranje termina prelaznog roka kako bi on kao i obično bio obavljen između kraja tekuće i početka sledeće sezone. Takođe, pokušaćemo da iskoordiniramo da prelazni rok bude obavljan istovremeno u više liga, ali ćemo to raditi oprezno kako ne bismo transferima narušavali regularnost takmičenja - navodi se u saopštenju.

- Igrači kojima na kraju sezone ističu ugovori, što se do sada poklapalo sa 30. junom, moći će ta trenutne klubove da igraju do kraja tekuće sezone. Predog je takav da bi bile ispoštovane prvobitne namere obe strane da se ugovor zaključuje na kraju jedne sezone. Isti princip će se primeniti na ugovore koji su dogovoreni tako da počnu sa početkom nove sezone. Početak važenja takvih ugovora odlaže se na stvarni početak sezone - dodato je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading