"Mislim da je ispravno da ne primam platu dok je ova kriza"

Autor:

Sport

06.04.2020

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što su fudbaleri i stručni štab engleskog drugoligaša WBA pristali na smanjenje plata, predsednik ovog kluba Mark Dženkins poduzeo je nove mere.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vejn Runi

Naime, Dženkins se odrekao plate dok ne prođe ova teška situacija.

 - Klub nema prihoda, a troškove mora da plati. Mislim da je ispravno da ne primam platu dok je ova kriza - kazao je Dženkins.

Novac će biti usmeren na ostale zaposlene kako isti ne bi dobili otkaz.

Smanjenje plata sportista je jedna od glavnih tema. Juče je svoj komentar dao i Vejn Runi.

 - Da me Derbi pita za smanjenje plate da bih spasio klub, razumeo bih. I pomogao bih kako mogu. Da Vlada zatraži da njima pomognem i to je sasvim u redu. Sve dok znam gde ide novac. Ali ja nisam kao svaki fudbaler. Imam dugu karijeru iza sebe i zaradio sam dosta - rekao je Runi i dodao:

 - Nije svaki fudbaler u istoj poziciji, a ipak je od svih zatraženo da se odreknu 30 posto svoje plate. Zašto su fudbaleri odjednom žrtveni jaganjci? Ono što se desilo poslednjih dana je potpuna sramota. Vlada bi trebala da javnost obaveštava o najvećoj krizi u našim životima. Zašto se uopšte razmišlja o platama fudbalera - pita se Runi.

 - Kako god da pogledate mi smo lagane mete. A ono što se ne vidi je da je polovina naših zarada otišla na porez. Ako neki fudbaleri kažu da neće pristati na smanjenje plate od 30 posto iz razloga što će ih finansijski upropastiti , to će biti prihvaćeno kao da bogati fudbaleri odbijaju smanjenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading