"Fudbal bez publike je smrt"!

Autor:

Sport

05.04.2020

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Sampdorije, Klaudio Ranijeri, izneo je svoje viđenje cele situacije vezane za virus korona. Prokomentarisao je i mogućnost koja se pominje a tiče se igranja na neutralnom stadionu. Tačnije, da se neki okruzi izopšte, te da se igra pred praznim tribinama na stadionima koji se smatraju sigurni.

RepublikaFoto: youtube.com/Football TV
Klaudio Ranijeri

To se iskusnom Ranijeriju nimalo ne dopada...

- Priča se o neutralnim stadionima, da će neki regioni biti isključeni. Sa tim nisam saglasan: ili će svi nastaviti ili neće niko! Igranje pred praznim tribinama nije fudbal, to je smrt. Ali, ako je to jedini način na koji možemo ponovo da igramo, prihvatićemo to - rekao je italijanski stručnjak.

Inače, Sampdorija je jedan od klubova koji je imao više slučaja zaraženih virusom korona.

- Smirio sam se kada su mi igrači rekli njihove priče, da imaju manje prehlade i da nemaju oštećenja na respiratornim traktovima. Rečeno je i da ovaj virus može da napravi srčane probleme: zato će doktori imati posla da vrate sve te igrače u dobro stanje kada opet krenemo da treniramo. Biće dosta provera. Sa zdravljem nema šale - istakao je 68-godišnjak rođen u Rimu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Sampdorije

Vuče Ranijerija fudbal, želeo bi da se što pre nastavi liga, ali na sve pokušava da gleda realno.

- Odrastao sam sa loptom među stopalima, u ovom sam sportu 50 godina. Nikada ne bih mogao da kažem ´ne´ fudbalskoj utakmici. Ali kada su ovakve situacije, moramo biti ozbiljni. Kada nastavimo da igramo, oni koji su bili zaraženi virusom će se osećati slabo na prvim treninzima. Kao što je predsednik Ferero rekao, nisu oni mašine da ih isključite pa uključite. Biće im potrebne sedmice priprema pre nego što budu mogli da igraju. Italija je kao u ratu. Velike gradske bolnice su na kolenima. Da li će javna mesta i hoteli biti ponovo sigurni? - pita se Klaudio Ranijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading