Velika ispovest Peđe Mijatovića: Zašto je podržao Mila Đukanovića, o prijateljstvu sa legendama hrvatskog fudbala...

Autor:

Sport

05.04.2020

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentacije Jugoslavije otkrio je zašto je bio na strani Mila Đukanovića prilikom proglašenja nezavisnosti Crne Gore. .

Predrag Mijatović

Slobodno vreme jedan od najvećih fudbalera u istoriji fudbala SR Jugoslavije provodi tako šta da i poneki intervju zainteresovanim medijima, a jedan takav objavljen je u tamošnjem društvenom magazinu "Jot Down" koji izlazi u saradnji sa španskim El Paisom.

Novinari ovog lista iscrpno su razgovarali sa Mijatovićem o mnogim temama, a najzanimljiviji odgovor dobili su na pitanje o nezavisnosti Crne Gore koju je bivši fudbaler Partizana podržao 2006. godine.

Njima je bio čudan potez čovek koji je samo nekoliko godina ranije tokom bombardovanja protestovao ispred američke ambasade u Madridu ogrnut u zastavu SR Jugoslavije. Kaže da je to uradio zbog Mila Đukanovića.

Predrag Mijatović u dresu Real Madrida

- Podržao sam predsednika Crne Gore, jer je on moj prijatelj. Znamo se 30 godina. Nije bilo moguće da dođe do problema, bio je to referendum. To nisam uradio zbog politike, već zbog prijateljstva. Sada svaka zemlja ima svoj put i to je to - rekao je bivši napadač Real Madrida i Juventusa.

RepublikaFoto: Starsport
Predrag Mijatović

Bivši as "kraljevskog kluba" podvlači i da je ponosan na prijateljstvo sa hrvatskim fudbalerima Šukerom, Bobanom i Prosinečkim koje je posetio 1994. godine kada su gostovali na Mestalji kao novoformirana reprezentacija.

- Bio sam na stadionu, posetio ih. Sećam se da je u Beogradu bili priče kako sam mogao da pozdravim neprijatelje, ali to bih uradio uvek. To su moji prijatelji. Nikada nisam ulazio u politiku, samo su me interesovali sport i prijateljstvo. Želeo sam da provedem vreme sa kolegama koji su nosili dres Jugoslavije, kao i ja. Bio sam kritikovan, nazivan izdajnikom, ali nije me bilo briga - iskren je 51-godišnjak.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

- Zašto sportista mora da sledi strategiju političara? To sam mislio tada, mislim i sada. Moj patriotizam se ogledao u tome da branim boje mog tima na najbolji mogući način i da golovima donosim radost ljudima. Neki sportisti su palili zastave, govorili nešto, ja nikad. Niti ću - zaključio je Predrag Mijatović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading