De Rosi: Atmosferu Bombonjere treba doživeti, strast pokreće Boku!

Autor:

Sport

05.04.2020

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo šest meseci igrao je Danijele de Rosi za Boku juniors, ali se iz Argentine vratio prepun utisaka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Danijele de Rosi

Čini se da mu je pomalo i žao što ranije nije obukao žuto-plavi dres, već na samom kraju karijere. U razgovoru za italijanski Skaj Sport, bivši kapiten Rome je priznao da mu je u Buenos Ajresu bili čarobno.

- Bio bi mi potreban ceo karantin da bih mogao da vam sve ispričam šta sam doživeo za tih šest meseci. Kakve prelepe emocije - rekao je iskusni vezista.

Istakao je da se u Argentini osećao kao kod kuće. Jasno i zbog čega.

- To je jedinstveno mesto, veoma slično Italiji, mnogo više nego što iko može da pomisli. Najviše zbog toga što polovina njih ima italijanske korene. Oni pokazuju veliku strast prema svemu, od hrane do muzike, a o fudbalu da ne govorimo. O njihovom prvenstvu, u tehničkom i taktičkom smislu, može da se diskutuje, ali za tih šest meseci tamo nisam video igrača u bilo kojem klubu koji nije dao 200 odsto sebe na terenu u svakom meču - istakao je Italijan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Navijači Boke Juniors

Posebna priča je, kao što se zna – atmosfera.

- Ne bih da ispadnem kao neki grubijan, jer to ne volim, ali najlepša stvar u svemu je ono što vidite na tribinama. U pitanju je strast, vatrenost koju mi u Italiji više nema. Čista strast, bez ikakvog interesa. Stadion Bombonjera je najapsurdnije i najsenzacionalnije mesto na svetu, voleo bih kada bi navijači mogli da vide kako to izgleda kada igra Boka. Osećam se počastvovanim što sam igrao pred tim ljudima, u tom klubu, iako nije mnogo potrajalo - poručio je Danijele de Rosi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading