Bundes liga možda u maju, pod posebnim uslovima?

Autor:

Sport

05.04.2020

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neki od klubova već su počeli s prilagođenim treninzima, a od ponedeljka će na taj način početi da treniraju i fudbaleri vodećeg Bajerna, koji nakon 25 odigranih kola ima četiri boda prednosti ispred drugoplasirane Borusije Dortmund.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bundes liga

Nemački virolog tvrdi da bi se Bundes liga mogla nastaviti u maju bez gledalaca na tribinama i pod posebnim uslovima stvorenim za fudbalere, prenosi agencija DPA.  

Bundes liga je prekinula sa takmičenjem sredinom marta i neće biti nastavka najmanje do 30. aprila. Do kraja prvenstva ostalo je devet kola.

Završetkom prvenstva klubovi Bundes lige bi ublažili finansijske gubitke koji se procenjuju na 750 miliona evra u slučaju da nastavka ne bude. Većina tog procenjenog gubitka otpada na sredstva od prodaje televizijskih prava.

Virolog Aleksander Kekule smatra da je nastavak moguć, ali postavlja i pitanje bi li poseban status fudbalera bio opštedruštveno prihvatljiv dok su na snazi mere ograničavanja slobode kretanja za većinu građana.

Klubovi i vođstvo Bundes lige su postigli dogovor o nastavku takmičenja pred praznim stadionima te uz stroge zdravstvene mere kojih bi igrači trebalo da se pridržavaju.

 - Problem može da bude rešen virološki, ali samo tako da se za fudbalere napravi poseban 'balon'. Ekipe bi morale da budu u posebnim karantinima, a na raspolaganju bi trebalo da bude 20.000 testova na koronavirus da bi se mogle sprovoditi stalne provere - izjavio je Kekule i naglasio da je završetak sezone moguć isljučivo bez publike na stadionima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading