Sergej dobija strašnog saigrača: Kapiten evropskog velikana na meti Lacija!

Autor:

Sport

04.04.2020

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okreće se kolo sreće. Nekad je Milan bio sila, prvak Evrope, klub u koji svi jedva čekaju da dođu i koji je veličinom mamio neke od najboljih defanzivaca italijanskog fudbala. Primera radi, samo iz Lacija stizali su na „San Siro“ Đuzepe Pankaro, Masimo Odo, Jap Stam, Alesandro Nesta, ali kako sve vremena menjaju, a Rosoneri traće ugled, lako bi moglo da de desi sa ostanu bez kapitena, pa da se Alesio Romanjoli vrati na Olimpiko. Samo ovoga puta u drugu svlačionicu. Nebeskoplavih.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Lacija

Prema informacijama iz Italije, Lacio razmišlja da dovede 25-godišnjeg štopera, upari ga sa Frančeskom Aćerbijem i oformi tandem u odbrani pred izvesni plasman u Ligu šampiona.

Štaviše, Tutosport raspolaže informacijom da su predsednik rimskog kluba Klaudio Lotito i sportski direktor Igli Tare kontaktirali fudbalera Milana i pokušavaju da ga ubede da promeni sredinu.

Mame ga igranjem u Ligi šampiona i projektom nastavka razvoja Lacija koji bi, ako ne ove, možda naredne sezone trebalo da bude krunisan Skudetom.

Takvu šansu, da igra na top nivou i bori se za pehare, Romanjoli nema u dresu "rosonera" i zato se lomi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Alesio Romanjoli (desno)

Celu priču ka pozitivnom raspletu u korist Lacija može da „pogura“ Mino Rajola. Uticajni agent vodi računa o interesima Romanjolija, pritom nije baš u najboljim odnosima sa čelnicima Milana (a sa kojim jeste?), te ne bi bilo iznenađenjej ukoliko svog klijenta nagovori da mu je za karijeru najbolje da se preseli u glavni grad Italije.

Prema tvrdnjama Tutosporta, Lacio bi morao da iskešira oko 40.000.000 evra za Romanjolija, a uprkos efektima planetarne krize ne bi mu to bio problem, daleko više zaradiće plasmanom u Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mino Rajola

Doduše, ni Milan ne sedi skrštenih ruku. Još pre desetak dana pokrenuo je priču da je zainteresovan da period dok traje pandemija iskoristi da ubrza pregovore po pitanju novog ugovora, pošto postojeći ističe juna 2022.

U prvi mah činilo se da je to gotova stvar, da Romanjoli nema razlog da ide iz kluba čiju kapitensku traku nosi, ali onda se javio Lacio i spreman je da mu ispuni snove.

Jer, Romanjoli jeste dete Rome, prošao je njene mlađe kategorije, stigao do prvog tima, skupio i 14 utakmica za "Vučicu", ali nikad nije ubedio čelnike da je vredan boljeg tretmana.

Sve vreme dok je bio član Rome skrivao je da je zapravo navijač Lacija. I čim je, posle sezone u Sampdoriji, stigao na "San Siro“ kao želja tadašnjeg trenera Siniše Mihajlovića, fotografisao se u dresu "nebeskoplavih".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading