Juve hoće trampu Brazilaca sa Mančesterom

Autor:

Sport

03.04.2020

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juventus planira da se na leto rastane sa Gonzalom Iguainom čime bi ostao bez klasične „devetke“ u timu, a zamena bi mogla da dođe u direktnoj trampi sa Mančester Sitijem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igrači Juventusa

Juve i Siti su već sarađivali prošlog leta i napravili sličnu trampu bekova kada je Siti poslao Danila i novac u zamenu za Žoao Kansela. Sada se Bjankoneri nadaju da bi nešto slično mogli da naprave sa dvojicom brazilskih ofanzivaca.

Pep Gvardiola je i prošlog leta želeo Daglasa Kostu, a Juve vidi Gabrijela Žezusa kao zamenu za Iguaina i idealan profil napadača za Sarijev sistem igre.

Mančester Siti će narednog leta najverovatnije ostati bez Leroja Sanea koji ulazi u poslednju godinu ugovora i već dugo dogovara transfer u Bajern. Gavrdiolina želja je da ga zameni 29-godišnji Brazilac sa kojim je uspešno sarađivao u Bajernu i koji u Sarijevom Juventusu nema ulogu startera pored Ronalda, Dibale i ostalih konkurenata.

Kosta ima ugovor sa Juventusom do 2022. godine, stariji je sedam godina od Žezusa i jeftiniji što znači da bi Juve morao da doda i određenu sumu novca u trampi.

Pitanje je da li je Gvardiola spreman da se odrekne Žezusa. Iako je Brazilac u većini slučajeva alternativa za startera Aguera, Siti ne sme da se osloni samo na iskusnog Argentinca koji će uskoro napuniti 32 godine. Ili će pokušati da dovede drugog napadača pošto se spekuliše da je zainteresovan za Lautara Martineza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading