Golubović otvoreno o stanju u Belgiji: Ne plašim se dok smrt hara!

Autor:

Sport

03.04.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa preko 15.000 zaraženih građana virusom korona i 1.011 preminulih, Belgija je sedma najugroženija evropska država, a koliko je situacija pokraj Atlantika dramatična, iz prve ruke za Srpski telegraf otkriva Petar Golubović (25), desni bek tamošnjeg prvoligaša Kortrajka.

RepublikaFoto: Starsport
Golubović dok je nosio dres OFK Beograda

Momak iz beogradskog naselja Senjak, koji je kao omladinac sa Srbijom pokorio Evropu 2013. godine na EP u Litvaniji, kaže da je stanje u Belgiji zabrinjavajuće, ali da kod njega straha nema.

- Belgija je postala jedno od najvećih žarišta na kontinentu kada je KOVID-19 u pitanju. Najviše obolelih je upravo u regiji Flandrija, gde živim, ali ne osećam strah. Pazim se, iz kuće izlazim samo kada se odvezem kolima do parka da bih odradio individualni trening, i to je sve. Ovde, za razliku od Srbije, nema policijskog časa, ali su ugostiteljski objekti, tržni centri i bioskopi zatvoreni. Stanovnici Kortrajka šetaju gradom i voze bicikl, ali ne u grupama. Nikom nije svejedno. Meni deluje da nema velike panike, ali i da je narod disciplinovaniji - Golubović i dodaje da se redovno čuje sa nekadašnjim saigračima i trenerima iz Italije, gde je proveo četiri godine.

- Baš sam nedavno razgovarao telefonom sa Ðenarom Gatuzom, koji me je trenirao u Pizi, dok sam tamo igrao Seriju B kao pozajmljeni fudbaler Rome. Složio se sa mnom da Italijani nisu na vreme shvatili ozbiljnost situacije u vezi sa koronavirusom i sada mnogo ispaštaju, a divan su narod. Valjda će ovoj pošasti uskoro doći kraj - zaključio je Golubović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading