"Bilo mi je dosadno pa sam mu se javio": Evo kako se završio najstresniji dan u životu "Mitrogola"

Autor:

Sport

01.04.2020

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Mitrović prisetio se kroz koju je dramu prošao poslednjeg dana prelaznog roka januara 2018. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Mitrović

Aleksandar Mitrović prisetio se kroz koju je dramu prošao poslednjeg dana prelaznog roka januara 2018. godine.

Mitrović je tada otputovao u Brisel kako bi potpisao pozajmicu do kraja sezone za Anderleht iz Njukasla, ali nije išlo sve kako je planirao. Anderleht nije uspeo da "proda" napača Lukaša Teodorčika u Udineze i nije imao novca u budžetu za srpskog golgetera.

Kako u Njukaslu nije dobio previše prilika, Mitrović je ostao usamljen u jednom hodniku u Briselu.

 - To je bio jedan od mojih najstresnijih dana u životu - počeo je Mitrović priču za magazin "Four Four Two".

 - Pozvali su me iz Njukasla i rekli da me hoće Midlzbro, preneo sam im da želim da idem bilo gde i počeo sam da pregovaram sa tim klubom - rekao je Mitrović, pre nego što se setio tada menadžera Fulama i svog zemljaka Slaviše Jokanovića.

 - Ušao sam na 'Whats App' i video njegovo ime na listi. Pre samo nekoliko dana me je zvao, ali sam mu rekao da idem u Anderleht. Bilo mi je dosadno u tom trenutku i poslao sam mu poruku 'Zdravo, kako si?' i objasnio mu da je transfer propao, a on mi je odogovorio da mu je i dalje potreban napadač - objasnio je Mitrović kako je tekao razgovor.

Na kraju sve je ispalo dobro po Mitrovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Rekao sam Jokanu da želim u Fulam i da se jave mom agentu. Napravili smo dogovor sa nekoliko minuta i odlučio da odem. Bio sam igrač koji je nedostajao Fulamu, a taj klub meni - zaključio je "Mitrogol".

Mitrović je za samo pola sezone postigao 12 golova i uveo Fulam u Premijer ligu, a onda i potpisao trajni ugovor sa londonskim klubom za 28 miliona evra.

U međuvremenu je Fulam ispao iz elitnog ranga engleskog fudbala, ali je na putu ponovo da se vrati na krilima najboljeg strelca Čempionšipa sa 23 gola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading