Spremaju se radikalne mere u Realu!

Autor:

Sport

31.03.2020

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Reala Florentino Perez već sada shvata da je neophodno dogovoriti se sa košarkašima i fudbalerima tog kluba oko smanjenja plata kako bi se nadomestio gubitak nastao zbog pandemije virusa COVID-19.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Florentino Perez

Posle Barselone i u Realu su shvatili da je rezanje plata fudbalerima i košarkašima neizbežno iako su u početku pandemije čelnici "kraljevskog kluba" bili optimisti. Predsednik Florentino Perez je razgovarao ranije sa kapitenom fudbalske sekcije Serhijom Ramosom, ali se tada nisu dotakli smanjenja plata bilo kome ko je zaposlen u Realu.

Španski mediji inače pišu da je Real u mnogo povoljnijoj finansijskoj poziciji od Barselone i da zato smanjenje plata sportistima nije neophodno. Stoga je najpre i najavljeno da će zarade ostati iste.

Ipak u Realu zaradu dobija oko 800 ljudi, što sportista što onih koji nisu direktno uključeni u sprotski rad, pa deluje da je neizbežno da plate budu srezane u slučaju da pandemija potraje.

Fudbaleri i košarkaši, kao najplaćeniji članovi Reala, će biti prvi na udaru rezanja plata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading