Marko Dmitrović, golman "orlova" i Eibara: Stalno čujem sirene, stanje je zastrašujuće!

Autor: Predrag Vuković

Sport

30.03.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Često se naježim jer projure kola policija, malo manje ambulantna kola, a deo Bilbaoa u kojem živim je kao miran, kaže jedinica Srbije

RepublikaFoto: Starsport
Marko Dmitrović

Katastrofalno stanje u Španiji se samo pogoršava. Juče je u toj zemlji preminulo 838 osoba, a koliko je situacija potresna, u razgovoru za Srpski telegraf iz izolacije svedoči golman Eibara i našeg nacionalnog tima Marko Dmitrović (28).

Jedinica "orlova" živi u Bilbaou, u Baskiji, koja je treća pogođena oblast u Španiji, posle Madrida, u kojem je trećina od svih zaraženih (80.000), i Katalonije, ali je situacija podjednako jeziva.

NIGDE NIKOG

- Često čujem sirene. Doduše, više su to policijske sirene, ali čujem i ambulantna kola kako prolaze. Naježim se. Istina, deo grada u kojem živim je mirniji, pa i nema ljudi na ulicama, ali svi sede na terasama, slušaju naređenja španskih vlasti i zdravstvenih radnika - rekao je Dmitrović.

Marko: Živim ovde bez porodice, pa nisam uplašen za sebe. Poštujem sva pravila koja su doneta, sedim kod kuće

Dmitrović je sam u stanu, pa i nije toliko zabrinut za sopstvenu situaciju.

- Vrlo sam disciplinovan. Stoprocentno slušam sve što se kaže, zato nemam razloga za strah. Ne izlazim bez preke potrebe, samo u prodavnicu. Moja familija je bila kod mene, sreća je da su otišli pre nego što je izbila katastrofa jer moglo je da se desi da odem na trening, dobijem virus i prenesem nekome. Hvala bogu, to se nije desilo. Hteo sam da dođem u Srbiju, ali mi klub nije dao. Opet, ne iz straha, već da bih bio uz najmilije - dodao je Marko.

Klub dao većinu testova na koronu

Dmitrović objašnjava da Eibar nije testirao igrače na koronavirus, a da su se svi dogovorili da daju većinu testova koje su dobili onima kojima je potrebno.

- Rečeno nam je da nema potrebe, jedino ako neko, nedajbože, oseti simptome. Ostao je jedan mali broj testova kod nas u klubu, ostalo smo sve dali bolnicama - rekao je Dmitrović

CRNE PROGNOZE

Španci bi mogli, nažalost, da prođu gore i od Italijana po broju smrtnih slučajeva.

- Neki kažu da je procenat zaraženih manji, ali meni se čini da je svaki dan sve gore. Najavljuju da će virus doći ubrzo do maksimuma, a onda će se smanjivati broj mrtvih i zaraženih. Ovo su zastrašujuće brojke. Lično, ne znam nikoga iz okruženja sa koronom. Moje komšije, saigrači, svi su zdravi. Znam neke momke iz Valensije koji su oboleli. Pojedini stručnjaci su govorili da će virus da stane, ali se sve otelo kontroli.

Baskija, u kojoj živim, ima oko 5.000 zaraženih. Madrid je najteže pogođen

Španski zdravstveni sistem je u kolapsu.

- Bolnice su krcate, hotele pretvaraju u privremene bolnice, oslobađaju neke hale, kao što je to slučaj sa Sajmom u Beogradu. Najkritičnije je u Madridu. Nema adekvatnih medicinskih objekata. Stalno se traže dodatne opreme, respiratori - poručuje golman Srbije.

Broj mrtvih u Španiji je blizu 7.000, a samo Baskija ima 5.000 zaraženih.

Kazne veće od 1.500 evra

Špancima je naloženo da mogu da izlaze samo do prodavnice i apoteke, po osnovne namirnice, iako nema policijskog časa. Ako nekoga policija uhvati van te trase, platiće debelo.

- Mogu samo da kažem da su kazne veće od prosečne španske plate, a to je oko 1.500 evra - kaže Dmitrović

- Više nema sahrana u Španiji. Svako ko umre od koronavirusa se kremira. Dozvoljeno je da na kremaciji bude maksimalno tri-četiri člana porodice - zaključio je golman Eibara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading