Sve je nestalo u sekundi: Svi su pričali samo o njemu!

Autor:

Sport

27.03.2020

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Abdelhak Nuri probudio se iz kome nakon gotovo tri godine.

RepublikaFoto: youtube.com/skysportnews
Nuri nakon sudara sa saigračem

Talentovani fudbaler je u julu 2017. godine pretrpeo težak srčani udar u prijateljskom meču Ajaksa i Verdera i sa samo 20 godina je bio prinuđen da okonča karijeru zbog teških povreda mozga koje je zadobio kao posledicu infarkta.

Gotovo tri godine Nuri je bio u komi. Srećom, velika borba za njegov život se isplaćuje i trenutno je sposoban da komunicira i da sedi u kolicima.

Nažalost, nije uspeo da ostvari karijeru kakva mu se predviđala. Trebao je da bude još jedan zlatnik u kolekciji tima iz Amsterdama jer je važio za jednog od najvećih talenata.

Igrao je Nuri u generaciji sa Frenkijem de Jongom i Donijem van de Bikom. Bili su bliski prijatelji od malih nogu, a koliko su ga voleli pokazuje i činjenica da su mu posvećivali gotovo svaki gol.

 - Svi su na utakmicama Ajaksa samo pričali o njemu. Nuri je bio neverovatan i potpuno drugačiji od ostalih - rekao je bivši šef Ajaksove akademije Vim Jonk.

Međutim, velika karijera u najavi prekinuta je u 72. minuti predsezonske utakmice protiv Werdera. Nouri je ostao ležati, ispostavilo se da je pretrpio težak srčani udar, ali niko nije ni slutio da će ostati teške posljedice.

 - Mi smo odgovorni za ovo. Uveravali su nas da je Abdelhak u najboljim rukama, ali očigledno je moralo bolje. Naša je odgovornost - rekao je Edvin van der Sar.

Mnogi njegovi bivši saigrači i prijatelji odlučili su u njegovu čast da nose broj 34, koji je u kratkoj karijeri Nuri nosio u Ajaksu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading