"Jedva sam ubedio Mihajlovića da je centralni defanzivac i bio je jedan od najboljih na svetu!"

Autor:

Sport

26.03.2020

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sven-Joran Erikson i Siniša Mihajlović su sarađivali i u Sampdoriji i u Laciju, a švedski stručnjak je pričao nedavno kako je legendarnog jugoslovenskog fudbalera jedva naterao da igra u odbrani.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović i Sven Joran Erikson su najpre uspešnu saradnju imali u Đenovi, u ekipi Sampdorije. Šveđanin je otišao iz Sampdorije u Lacio, a tamo je želeo i Sinišu i doveo ga je za 17 miliona evra. Oni su zajedno osvojili duplu krunu 2000. godine.

Jugoslovenski fudbaler je postao ključan član tima, a 72-godišnji Erikson kaže da je imao i poteškoće sa Mihom.

- Uvek sam mu govorio da on nije krilo nego da je defanzivac. Odgovarao je: "Ne, ne, ja sam krilo ili drugi napadač". Posle nekog vremena ubedio sam ga da igra kao centralni defanzivac i bio je jedan od najboljih na svetu. Ako pričamo o tome da defanzivac treba da ima dobru kontrolu lote, on je imao najbolju levu nogu na svetu- rekao je Sven Joran Erikson.

Siniša je dao čak 38 golova u Seriji A, a svi ga se u Italiji sećaju kao fantastičnog izvođača slobodnih udaraca. Nastupao je za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter. Povukao se 2006. godine da bi ubrzo postao trener, a radio je u Bolonji, Kataniji, Fiorentini, Sampdoriji, Milanu, Torinu, da bi se u januaru 2019. vratio u Bolonju.

Miha se trenutno bori sa leukemijom koja mu je ustanovljena na leto 2019. godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading