Ovako je Real najurio Makelelea

Autor:

Sport

25.03.2020

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klod Makelele je u leto 2003. godine stigao u Čelsi i postao fudbaler koji je obeležio jednu eru tog kluba.

RepublikaFoto: youtube.com/ MRB Football Videos
Klod Makelele

Francuski vezista je bio toliko briljantan da su njegovu ulogu zadnjeg veznog na terenu nazvali "Makeleleova uloga", aludirajući na njegovu neumornost ispred odbrane i mogućnost da zaustavlja sve napade protivnika.

U Čelsi je stigao iz Real Madrida, kluba koji je poznat po tome da baš i ne ume da kaže zbogom igračima koji su ostavili neki utisak. Setite se samo odlaska jednog Raula kada je u klub došao Kristijano Ronaldo.


Makelele je u jednoj televizijskoj emisiji pričao kako je došlo do njegovog odlaska iz Reala.

 - Bio sam rad da potpišem novi ugovor. Ali kada je (moj agent, prim. aut.) pitao predsednika oko toga, bilo mu je rečeno da posle kupovine Bekama više nije ostalo novca - započeo je Francuz priču.

Bilo je to te 2003. godine, kada je Makelele želeo da vidi zbog čega mu Florentino Perez ne ispunjava prethodno dato obećanje.

 - Onda sam otišao da vidim trenera Del Boskea i rekao mu da mi je predsednik obećao razne stvari, mislio sam da je samo igrao igre sa mnom, ne znam zašto. Nije bilo nikakvog poštovanja. Nisam ja taj koji je nešto tražio, on je taj koji je obećavao. Del Boske mi je rekao da se smirim i da će on sve da proveri.
Usledio je odlazak Visentea del Boskea, tadašnjeg trenera Reala, kod Pereza

 - Del Boske je otišao kod predsednika i rekao mu: "Vidite, imam nešto da vam kažem. Ispravite ovu situaciju jer ovaj igrač je više od igrača. Kada ovaj igrač ne igra, svi vaši "galaktikosi" imaju problema - objašnjava Makelele.

- Predsednik mu nije verovao i insistirao je da može da me zameni kao svakog drugog crnog igrača. Ali Del Boske je držao do svoje priče. "Otežaćete stvari kada za time nema potrebe. Ovaj igrač zavisi od njega, ovaj igrač zavisi od njega i ovaj igrač zavisi od njega. On je uticajan i u svlačionici. On je lider.


Makelele objašnjava da je tom prilikom u celu priču ušao Horhe Valdano, tadašnji sportski direktor Reala. Rekao je Perezu da će sve biti u redu.

 - Ali Valdano je došao previše agresivno ka meni, "šta ti misliš ko si ti, treba da igraš besplatno u Real Madridu..." Samo sam ga gledao. Mislio je da sam ja neki afrički igrač kojeg može da zastraši. Rekao sam mu da sam oko ugovora razgovarao sa predsednikom, ne sa njim. Ali čini mi se da imaš poruku za mene od njega, tako da mi kaži koja je to poruka - prepričava Francuz taj susret.

- Valdano mi je rekao "ako želiš da ideš, nađi klub koji će da plati 15.000.000 evra za tebe. Pet velikih timova je poslalo ponudu Real Madridu!"

Istog leta, Makelele je stigao u Čelsi za sumu od 20.000.000 evra, gde je ostao narednih pet godina i odigrao 217 utakmica  Osvojio je i dve Premijer lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading