MAŽIĆ NAJBOLJI SUDIJA NA SVETU

Sport

10.10.2017

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš fudbalski arbitar Milorad Mažić (44) statistički je najbolji sudija na svetu prema mišljenju specijalizovanog sajta World Referee.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
11 godina prošlo otkako je Mažić debitovao kao arbitar u Superligi

 Iako naš sudija, poreklom iz Vrbasa, dobija ovakva priznanja u Evropi i svetu, u Srbiji, izgleda, nije dovoljno dobar jer likovi poput Zvezdana Terzića traže nekakve doživotne zabrane, što je tragikomično.

Mažić je, prema bodovanju pomenutog sajta, najbolji sudija u poslednjoj deceniji, drugi je Turčin Čunejt Čakir, a treći penzionisani Britanac Hauard Veb.

Na listi među 10 najboljih su još Bjorn Kujpers iz Holandije, Feliks Brih (Nemačka), Viktor Kašai (Mađarska), Ravšan Irmatov (Uzbekistan), Frank de Bleker (Belgija), Pedro Proensa (Portugalija) i Horhe Larionda (Urugvaj).

Milorad Mažić

 

Gledajući samo ovu godinu, Mažić je na trećem mestu, a ispred njega su Feliks Brih i Slovenac Slavko Vinčić.

Mažić je poslednjih godina često sudio velike utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evrope, delio je pravdu i na velikim reprezentativnim takmičenjima, kao i finalu Superkupa Evrope između Real Madrida i Sevilje 2016, ali i ovogodišnjeg finala Kupa konferederacija između Nemačke i Čilea.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading