PRIZNANJE ZA SRBINA: Milorad Mažić je najbolji sudija na svetu!

Autor: b92.net, Republika

Sport

09.10.2017

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugledni sajt "worldreferee.com" na osnovu ocena u posLednjih deset godina proglasio je Milorada Mažića za najuspešnijeg sudiju na planeti.

RepublikaFoto: Starsport
Mažić će sigurno suditi i na SP 2018.

Mažić je već dugi niz godina bez premca najbolji srpski sudija. On je sudio utakmice Lige šampiona, Lige Evrope i kvalifikacije za svetska i evropska prvenstva, ali i na najvećim turnirima na planeti.

Kruna karijere za sada mu je bio Superkup Evrope 2016. godine između Real Madrida i Sevilje, kao i finale ovogodišnjeg Kupa konfederacija. 


Sajt "World Referee" se bavi analizom brojnih statističkih podataka, na osnovu kojih se dodeljuju bodovi, a arbitar iz Vrbasa ove sezone zauzima treću poziciju iza Slovenca Slavka Vinčića i Feliksa Briha iz Nemačke. 

Međutim, kada se u obzir uzme poslednjih 10 godina i uporedi sa učinkom ostalih njegovih kolega, Mažić čvrsto drži prvo mesto ispred zvučnih imena – Džunejta Čakira, Hauarda Veba. Lista se automatski ažurira na osnovu dobrih odluka, kontrole igre, grešaka, žutih kartona, prednosti, penala... 

Posle njih slede Bjern Kujpers i Feliks Brih, dok prvih 10 kompletiraju Viktor Kasai, Ravšan Irmatov, Frank de Blekere, Pedro Proensa i Horhe Larionda. 

Mažić deli i prvo mesto sa Bibijanom Štajnhaus za najvišu dobijenu ocenu za jednu odsuđenu utakmicu – za duel Mađarske i Belgije u osmini finala Evropskog prvenstva 2016. godine. Belgijanci su dobili sa 4:0, a njegovo suđenje ocenjeno je ocenom 9,9 od maksimalnih 10 bodova. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading