Ludi Belorusi igraju ligu, a pobede slave u kafani!

Autor: TODOR PETKOVIĆ

Sport

21.03.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U danu kada je prekinuto poslednje fudbalsko prvenstvo u Evropi, u Turskoj, i kada se smatralo da fudbala više nema na Starom kontinentu zbog korone, Belorusi su počeli šampionat. Da nadležne u Minsku ne zanima pandemija opake bolesti, svedoči i to što su nekoliko dana ranije odigrani i dueli u nacionalnom kupu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kapiten BATE Borisova

Među brojnim fudbalerima i fudbalskim radnicima koji su izloženi riziku je i veliki broj Srba, a jedan od njih je i trener-analitičar BATE Borisova Luka Jevtović, koji svedoči o neverovatnom ponašanju nadležnih u toj zemlji.

- Osim nekog ovlaš pominjanja u beloruskim medijima, ne postoji nikakav odnos prema pandemiji ili bilo čemu. Iz fudbalskog saveza poručuju da se prvenstvo ne odlaže jer za tim nema potrebe. Tu odluku pravdaju činjenicom da se igra na otvorenom - istakao je za Sport klub Jevtović, čija ekipa je poražena na startu šampionata od BGU Minska sa 3:1.

Još bizarnija situacija desila se pre nedelju dana, kada je BATE u dva meča eliminisao Dinamo Minsk i plasirao se u polufinale Kupa Belorusije.

- Posle utakmice trener je insistirao da se ode na proslavu u kafanu. Predsednik kluba je čak pretio kaznama svakom igraču koji se ne pojavi. Deluje nadrealno. Jedino gde osećam da postoji neka vrsta odnosa prema celoj situaciji jeste kod momaka sa naših prostora - dodao je Jevtović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading