(VIDEO) Crveni deo Mančestera na nogama: Bog Old Traforda se vraća!

Autor:

Sport

20.03.2020

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasno, Erik Kantona je više od fudbalera, i dan-danas na "Old Trafordu" primetićete dresove sa njegovom sedmicom i natpisom "Bog".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Mančester junajteda

Ima kultni status, osvojio je za pet godina četiri titule prvaka sa Junajtedom, onda na opšte iznenađenje napustio fudbal.

Postigao je 82 gola, bio spiritualni lider tima, bavio se mnogim stvarima po završetku fudbalske karijere, čak i glumio u filmovima, a sada bi mogao da se vrati.


Klupska hijerarhija mu traži mesto, jasno da će ovo naići na odobravanje navijača i popraviti imidž kluba.

Kantona je čovek koji je sazdan od kontroverzi, nikoga ne ostavlja ravnodušnim, mnogi ga nazivaju čudakom, ali radi se o čoveku koji je bio netipičan fudbaler.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Erik Kantona

I pored svoje ćudljivosti, Kantona je ostao u kontaktu sa Ser Aleksom, ali i sadašnjim trenerom Solskjerom i priča se da će prihvatiti da se vrati.

On bi bio neka vrsta ambasadora kluba, slične uloge obavljaju takođe legendarni Brajan Robson i Denis Irvajn.

Kantona je poznat i po onom kung-fu udarcu kada je nokautirao navijača Palasa koji je pretrčao 11 redova na "Selhurstu" kako bi ga vređao.

Tada je dobio osam meseci zabrane igranja, 120 časova služenja zajednici, ali se vratio na teren i osvojio još dve titule sa Junajtedom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading