"Kraj godine je bolji termin za baraž sa Norvežanima"

Autor: Novosti/Republika

Sport

19.03.2020

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvenstvo Evrope sledećeg juna, baraž sa Norvežanima možda u junu ove godine.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubiša Tumbaković

Ovo je odluka UEFA koja je pre dva dana na video-konferenciji sa predstavnicima svih 55 članica pomerila kontinetalni šampionat za godinu dana, a mečeve baraža za kraj juna.

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković je sa pažnjom ispratio vesti iz Niona, koje su zanimale celu Evropu.

- Evropska kuća fudbala je donela jedinu racionalnu odluku u ovom trenutku, što se tiče odlaganja Prvenstva Evrope za godinu dana. Najvažnije je zdravlje fudbalera i navijača. To bi svima trebalo da bude prioritet - komentariše Tumbaković vesti iz sedišta evropske kuće fudbala.

Baraž sa Norveškom će se možda odigrati u junu, ako pandemija virusa korona popusti i ako se steknu svi uslovi za meč u Oslu, koji je prvobitno trebalo da se odigra 26. marta.

- Moja želja i, naravno, želja svih koji žive od fudbala bila je da se taj meč odigra u fudbalskom ambijentu, pred punim tribinama. Iskreno, možda nema smisla igrati u junu, jer će reprezentativci biti van forme. Već je preduga pauza zbog opasnosti od virusa. Svi evropski klubovi su praktično prestali sa treninzima, igrači su u samoizolaciji, velika grupa naših u Italiji i u nekoj vrsti karantina - zabrinut je Tumbaković.

Selektor Srbije prati preporuke stručnjaka i u krugu svoje porodice je na "prinudnom" odmoru u Beogradu.

- Za sve je najbolje da se na izvesno vreme klonimo opasnosti. Trebalo bi da se ponašamo odgovorno, u skladu sa preporukama stručnjaka. I dalje mislim da je bolje da se termin baraža pomeri za kraj godine, kada igrači budu u dobroj formi, zato ćemo da sa pažnjom pratimo svaku sledeću odluku UEFA - kaže Tumbaković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading