Honda zatresao mrežu i na petom kontinentu!

Autor: Todor PETKOVIĆ

Sport

18.03.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako je neko spreman da ispisuje stranice istorije, onda je to legendarni fudbaler Keisuke Honda (33), koji je postigao prvenac za Botafogo u remiju sa Bangu Atletiko klubom (1:1) i na taj način postao jedini fudbaler koji je tresao mreže na pet kontinenata. Ni trenutni haos sa koronavirusom nije poremetio vezistu koji je sa maskom na licu izašao na teren i dokazao svoj kvalitet. Iskusni Japanac je potpisom za brazilski klub postao prvi fudbaler koji je igrao klupski fudbal u Aziji, Evropi, Severnoj Americi, Australiji i Južnoj Americi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Svetski putnik... Keisuke Honda

I tu nije kraj njegovim uspesima jer se kao strelac upisivao i na afričkom tlu, gde se u dresu Japana na Svetskom prvenstvu u Južnoafričkoj republici dva puta upisivao kao strelac u mečevima sa Danskom i Kamerunom.

Zlatne dane karijere i najveću slavu stekao je u Evropi, gde se svojim igrama dokazao u ruskom CSKA, a zatim i u velikom Milanu, gde je bio obožavan od navijača.

Pored ovih klubova, nastupao je još za Nagoju (Azija), Venlo (Evropa), Pačuku (S. Amerika) i Melburn (Australija).

Foto: Tanjug/AP
Japanac ušao u istoriju klupskog fudbala!

Sudeći po njegovim igrama, verovatno možemo očekivati da će se jednog dana naći i na klupskoj sceni Crnog kontinenta i na taj način kompletirati celu planetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading