Legenda CSKA neće još u penziju: 40.000 minuta Igora Akinfejeva!

Autor:

Sport

16.03.2020

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Davno li beše taj 31. maj 2003. godine kada je jedan dečak od 16 godina stao na gol CSKA iz Moskve. Bila je to utakmica protiv Samare u gostima. "Armejci" su vodili 2:0 golovima Jižija Jarošika i Bogdana Šeršuna, a domaćinu je u 82. minutu dosuđen penal. Loptu na belu tačku je namestio Andrej Karjaka, šutirao, a golobradi golman CSKA je odbranio! I tako je počela sjajna karijera Igora Akinfejeva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igor Akinfejev

Minulog vikenda taj nekadašnji dečak proslavio je 40.000 odigranih minuta u prvenstvu Rusije, u dresu CSKA. Drugi nikad nije ni nosio.

Tačno kada se kazaljka pomerila za početak 12. minuta utakmice između CSKA i Ufe, počeo je 40.000 minut Igora Akinfejeva na terenima Premijer lige Rusije. Prevedeno na broj utakmica – 449 samo u ligi.

A, ukupno, kada su svi frontovi u pitanju, a bilo ih je za Armejce dosta za ovih 17 godina, to je 626 mečeva ukupno!

Oduševljen je i trener CSKA Sergej Ovčinikov, koji nagoveštava da Akinferej neće u penziju u skorije vreme.

- Igor bi mogao još pet godina da brani kako za klub, tako i za reprezentaciju. Ne vidim trenutno bolju rusku jedinicu od njega - rekao je Ovčinikov.

Ipak, što se tiče reprezentacije Rusije Igor Akinfejev se povukao posle Svetskog prvenstva 2018. godine

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading