Dmitrović iz Španije: Koronavirus je shvaćen ozbiljno - ulice su prazne, prodavnice pune

Autor: Novosti/Republika

Sport

15.03.2020

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve ono što se dešava Italiji, prema prognozi će za sedam dana da zadesi i Španiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Dmitrović

Prestonica je najviše ugrožena, pa je pala u vodu prvobitna odluka da je bez publike moguće odigravanje duela Real Madrida i Eibara. Marko Dmitrović, golman španskog prvoligaša i reprezentacije Srbije, spremio je kofere za najteže gostovanje, na koje silom prilika nije ni otputovao.

- Srećom nismo otputovali, jer se fudbaleri Reala nalaze u izolaciji, i ko zna kakve je sve posledice mogao da donese naš međusobni duel. Iz takmičarskog ugla gledano, nama je, u nastojanju da se izborimo za opstanak, ponestalo snage. Izgubili smo u dva poslednja meča, pa nas je novog posrtanja spasao virus korona.

Kakve je mere klub preduzeo?

- Četiri dana smo dobili "voljno", uz preporuku da što manje izlazimo kako bismo izbegli kontakte. Neka posebna testiranja nismo imali, alo to ne znači da nećemo, jer virus može da "odleži" i da ima reakciju tek za nekoliko dana. Ako se ustanovi da nema povišene temperature kod mene i svih ostalih u klubu, mislim da bismo već od utorka mogli da treniramo - kaže Dmitrović za Novosti.

Da li su baskijski dani postali duži?

- U Eibaru je većina stanovništva virus shvatila maksimalno ozbiljno. Oblast Baskije kojoj pripadamo druga je po zaraženosti u Španiji. Ulice su puste, iako je grad već nekoliko dana obasjan suncem, što je idealno za šetnju. Prodavnice su pune, za razliku od sportskih objekata. Ipak, bitno je da se rešimo virusa, pa će nam znatno lakše pasti i gostovanje Realu - poručio je Dmitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading