Ko ima bolju klupu? Partizan bez važnog trilinga, Voždovac bez pola tima

Autor:

Sport

14.03.2020

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za razliku od prvenstva, Partizan u Kupu beleži ubedljive pobede pa se navijači nadaju da bi dobra partija protiv Spartaka trebalo da bude okidač za nastavak prvenstva.

RepublikaFoto: Starsport
Igrači Partizana

Odlukom Vlade Srbije utakmica se, kao i sve u 26. kolu Superlige, igra bez prisustva gledalaca.

- Čeka nas jedna od najbitnijih utakmica ovog proleća. Potreban nam je pozitivan rezultat, a rival je nezgodan po nas. Ne igra Voždovac dobro u drugom delu sezone, međutim, promenio je trenera i sa novom energijom ulazi u meč. Preduzećemo sve potrebne mere da odigramo najbolju utakmicu u 2020, ako je moguće. Moramo biti realni kad je analiza kup susreta sa Spartakom u pitanju: dobro je delovalo, ali potrebno je da uzmemo u obzir snagu rivala tom trenutku. Nisu Subotičani došli u najjačem sastavu u Humsku, međutim, verujemo da će nam meč pomoći na planu psihologije, jer su naši parametri, kad su u pitanju trka, intenzitet i rutina bili dobri. Samo moramo da ih potvrdimo u jačim utakmicama - objasnio je Savo Milošević.

Crno-beli i dalje ne mogu da računaju na trojicu stranaca, Sejdubu Sumu, Bibarsa Natha i Umara Sadika, što je istovremeno šansa da neki drugi momci dobiju šansu i iskoriste je, kao što je u duelu sa Subotičanima uradio Lazar Pavlović. Upravo bi omladinski reprezentativac trebalo da bude starter protiv Zmajeva, dok bi za realizaciju trebalo da bude zadužen novajlija iz Vojvodine, Bojan Matić, strelac na oba prethodna susreta na kojima je bio starter

Voždovac je u katastrofalnoj seriji rezultata. U 2020. pretrpeo je pet uzastopnih poraza, a posle minulog, u Inđiji, razišao se sa trenerom Radomirom Kokovićem. Iako se šuškalo o angažmanu Žarka Lazetića, ulgu trenera do kraja sezone preuzeo je dosadašnji sportski direktor, Jovan Damjanović.

Na svu muku, domaćin ne može da računa na dvojicu zvučnih zimskih novajlija: štopera Nemanju Pejčinovića i levog beka Nemanju Vučića, neizvestan je kapiten Nemanja Nikolić, pod upitnikom je i golman Marko Ilić, a letošnjim dogovorom klubova, kad je Jovan Nišić prešao u Voždovac predviđeno je da talentovani vezista ne igra utakmice protiv matičnog kluba. Zato je susret sa Partizanom prilika da vidimo ko ima dužu klupu, kvalitetnije rezerviste, kad već prvotimci nisu u opticaju.

RepublikaFoto: FK Voždovac/Dušan Sandić
Igrači Voždovca

 - Dolazi nam ozbiljan protivnik, pokušaćemo da se predstavimo u najboljem svetlu. Trenutno se nalazimo u ne toliko prijatnoj situaciji posle pet vezanih poraza, ali to nije realna slika ovog tima i onoga što momci mogu. Pokazali su u prvom delu prvenstva da su ekipa za velika dela, samo je potrebno da se vratimo na pravi kolosek. Imamo kvalitetan tim i sjajnu grupu igrača, to će uskoro izaći na videlo - predočio je Damjanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading