Legenda Bajerna razmišlja o novcu u vreme epidemije!

Autor:

Sport

13.03.2020

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Upravnog odbora minhenskog Bajerna Karl-Hajnc Rumenige jedan je od retkih koji je smatrao da mečevi Bundeslige treba da budu održani na praznim stadionima, umesto da budu otkazani zbog epidemije koronavirusa.

RepublikaFoto: E stock/Dušsan Milenković
Karl Hajnc Rumenige

26. kolo Bundeslige je otkazano, ali pre nego što se to dogodilo Rumenige je pozdravio odluku Fudbalskog Saveza Nemačke da se utakmice održe bez prisustva publike.

- Ispravno je to kako je Savez postavio. To ima smisla- rekao je Rumenige.

Pošto je saopšteno da mečevi ipak neće biti odigrani, 64-godišnjak je svoj stav objasnio na sledeći način:

- Na kraju krajeva, u profesionalnom fudbalu bitnu ulogu igraju finansije. Kada uplate televizijskih subjekata izostanu, mnogi klubovi će imati značajnih poteškoća. Govorimo o velikom, trocifrenom iznosu izraženom u milionima za prvu i drugu ligu- rekao je Rumenige.


Ipak, on smatra da reprezentativni mečevi nacionalnog tima, zakazani za 26. mart protiv Španije u Madridu i za 31. mat protiv Italije u Nirnbergu treba da budu otkazani. 

- Apelujem na FIFA i UEFA da otkažu te termine. Ukoliko se to ne bi desilo, igrači bi bili primorani da putuju celim svetom, a to sa sobom nosi rizik zaključio je 64-godišnjak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading