Jeziva istina otkrivena godinu dana posle nesreće: Zašto je pilot bez licence vozio avion u kome je nastradao Emilijano Sala?

Autor:

Sport

13.03.2020

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U izveštaju o padu aviona u kom je bio argentinski fudbaler Emilijano Sala stoji da pilot nije imao licencu kao i da je u avionu bilo karbon monoksida pre pada.

Emilijano Sala

Fudbaler koji je trebalo da zaigra za premijerligaša Kardif Siti je bio u avionu koji se srušio u Lamanš 21. januara 2019. godine. Zajedno sa njim u avionu je bio pilot Dejvid Ibotson čije telo za razliku od Emilijanovog nikada nije pronađeno.

U avgustu su istraživači ustanovili da je karbon monoksid pronađen u krvi Emilijana Sale. Nivo karbon monoksida je verovatno bio takav da je izazvao nesvesticu ili čak srčani udar, a to je uticalo i na pilota, a Sala je bio u dubokoj nesvesti u momentu pada aviona. Pilot Dejvid Ibotson inače nije imao licencu za letenje.

Inače Kardif Siti je za Salu trebalo da plati 15 miliona funti i to francuskom Nantu, a ostaje pomalo gorak ukus jer dva kluba i dalje imaju spor oko obeštećenja. Kardif odbija da isporuči novac jer smatra da Argentinac nije bio zvanično igrač velškog kluba, dok je Sud za sportsku arbitražu rekao da Kardif treba da plati nantu trećinu ukupne sume kao prvu ratu. To je takođe naredila i FIFA u septembru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading