Koronavirus odlaže put "orlova" u Oslo: Da li će Norveška dočekati Srbiju?

Autor:

Sport

11.03.2020

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednja informacija kaže da će se baraž Lige nacija – igrati. I danas je snazi odluka da će meč u Oslu između Norveške i Srbije biti 26. marta, ali sa određenim ograničenjima. Odlukom norveških vlasti, na tribinama neće biti publike, a igrači neće smeti da se rukuju pre početka utakmice. To je sve tako na današnji dan, ali vidimo da se situacija širom Evrope i sveta menja ne iz dana u dan, nego iz sata u sat.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbalska reprezentacija Srbije

Kada je UEFA u pitanju, 26. mart deluje daleko, pošto mora da se prvo pozabavi šta će s utakmicama Lige šampiona i Lige Evrope. Sve više se govori i o mogućem odlaganju Evropskog prvenstva.

Takav haos kakav se oseća u vazduhu, napraviće karambol na fudbalskoj mapi Starog kontinenta.

Deluje i da se u Nionu mole za nekakvo čudo koje bi ih spaslo ogromnih peripetija u narednim mesecima

Ipak, Norvežani kažu da, po njihovim saznanjima, utakmica sa Srbijom nije u opasnosti da bude odložena.

- U stalnom smo kontaktu sa državnim zvaničnicima. I do danas nismo dobili nikakav signal od UEFA da utakmice neće biti. Mi se spremamo za meč bez publike, kako nam je i rečeno. Potpuno razumemo situaciju i odluke koje su donete. Ostaćemo u kontaktu sa UEFA, ali nema naznaka da će se baraž odložiti - rekao je Pol Bjerketvedt, generalni sekretar Fudbalskog saveza Norveške.

Zanimljivo je da istovremeno u toj zemlji otkazuju nastavak takmičenja u košarkaškim i hokejaškim prvenstvima, a vrlo verovatno će i u rukometnim. Fudbal, za sada, odoleva, pošto se igra na otvorenom.

Sve i da bude utakmice 26. marta, pitanje je koliko ima smisla njeno odigravanje u tom terminu kada više ništa nije isto

Mnogo igrača neće ni imati utakmice do tada, jer su prvenstva u prekidu, za momke koji igraju u Italiji pitanje je da li će uopšte moći da izađu iz zemlje. A, niko ne zna, utisak je, šta nosi sutra...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading