(VIDEO) Pirova pobeda "lala", Švajcarci pred Mundijalom!

Sport

07.10.2017

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja se slobodan pad holandske fudbalske selekcije, pošto zbog daleko bolje gol razlike Švedska već ima baraž u džepu sa samo bodom manje od Francuske. Švajcarci na bod od plasmana u Rusiju, Grci savladali braću u Nikoziji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Francuzi slave pobedu u Sofiji

Francuska je zadržala lidersku poziciju u grupi A pobedom u Sofiji nad Bugarskom golom Matuidija u trećem minutu. Tako su "trikolori" ostali na bod ispred drugoplasirane Švedske, a u poslednjem kolu pobedom mogu da overe prolaz na SP u Rusiju, dok Šveđani idu na gostovanje Holandiji, koja više nema šansi za baraž zbog daleko lošije gol razlike.

Holandija je slavila u Minsku protiv Belorusije sa 2:1, ali su zbog ubedljive pobede Švedske ranije tokom dana nad Luksemburgom od 8:0 ostali na -13 golova u odnosu na severnog suseda.

Standings provided by Sofascore LiveScore
RepublikaFoto: Tanjug/AP

Švajcarska je pobedom nad Mađarskom od 5:2 u Bazelu zadržala maksimalan učinak od devet pobeda u isto toliko utakmica. I pored ovog perfektnog učinka "sajdžije" nemaju i dalje obezbeđen direktan plasman na Mundijal, pošto u poslednjem kolu moraju da ostanu neporaženi protiv Portugalije u Lisabonu, koja ima tri boda manje.

Portugalci su sa pola gasa slavili na gostovanju Andori 0:2 golovima Ronalda i Silve i u poslednjem kolu na stadionu "La Luš" će probati da slome žilave Švajcarce u direktnom okršaju za veliku nagradu - direktan prolaz na SP.

Standings provided by Sofascore LiveScore
RepublikaFoto: Tanjug/AP

Grci su trijumfom u Nikoziji protiv Kipra 2:1 prestigli BiH na drugom mestu grupe H i praktično osigurali baraž iza neprikosnovene Belgije, pošto će u poslednjem kolu pred svojim navijačima gotovo sigurno slaviti protiv slabašnog Gibraltara. 

Ranije danas Belgijanci, iako sigurno na vrhu tabele, savladali su u pravom spektaklu reprezentaciju BiH 4:3 nakon brojnih preokreta i tako direktno pomogli "helenima" da produže svoj san o odlasku u Rusiju dogodine.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading