Golmanu se 15 minuta borili za život: "Bio sam mrtav, probudio sam se u hitnoj, sav u krvi.."

Autor: Sportsport.ba

Sport

11.03.2020

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golman Ismail Vrebac je, kako sam kaže, dobio drugu šansu za život nakon što je u subotu uspeo da preživi stravičnu povredu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Golman

Višeminutna dramatična borba za život na stadionu se na sreću završila bez tragičnih posledica. Vrebac se još uvek nije u potpunosti oporavio, ali ono što je najbitnije pobedio je u do sada najtežoj "utakmici" u svojoj karijeri.

Vrebac je tešku povredu glave doživeo na utakmici Regionalne lige RS-a grup Zapad između Progresa i gostujuće ekipe Bratstva iz Kozarca koja je na kraju pripala domaćinu s 2:1.

Za SportSport.ba je kazao kako je teško o svemu tome pričati.

 - Znajući da sam bio mrtav čovek, teško je o tome pričati. Hvala Bogu koji mi je dao drugu šansu za život. Utakmica kao utakmica. Bila nam je bitna, na poluvremenu smo vodili s 1:0, bili bolji i napadali. Onda je posle neopreznosti našeg štopera sviran indirekt sa oko 20-ak metar iskosa. Krenuo sam na loptu kako znam...Sledeće čega se sećam je da sam se probudio u hitnoj.

 - Oko mene je bio mnogo ljudi. Ja sav u krvi, usna mi rasečena, pokušavaju da me dignu, a ja opet padnem...Nakon toga su mi dali infuziju pa su me prebacili u Banjaluku.

Nakon detaljnog pregleda glave Vrebac je prebačen u bolnicu u Jajce. Ispostavilo se da je imao potres mozga, a od saigrača je saznao šta se desilo na terenu

 - Bio sam bez svesti 15-ak minuta. Borili su se da mi izvuku jezik, gušio sam se u krvi. Moje stanje i sad je teško. Imam nesvesticu i gubim orijentaciju. Rano je govoriti o mom povratku na teren.

Vrebac koji je otpušten iz bolnice i poslan na kućno lečenje je inače i golman malog fudbala, trenutno nastupa za ekipu Borca.

 - Moja želja je kao i svakog fudbalera da se što prije vratim na teren. Znam koliko sam potreban Progresu i Borcu s kojim se borim za titulu. Bog je želio da bude tako. Najbitnije je da ostavim i vratim se normalnom životu, zatim treningu i igranju utakmica - poručio je Vrebac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading