Mrkela: Nisam stekao utisak da je Tomane nezadovoljan

Autor: Sportski žurnal/Republika

Sport

10.03.2020

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portugalac uživa poverenje šefa struke, tvrdi čelnik crveno-belih

RepublikaFoto: Starsport
Mrkela i Terzić

Sportski direktor Mitar Mrkela poručuje da je portugalski napadač Tomane u planovima šefa struke Dejana Stankovića i da je isključivo povreda bila razlog njegovog izostanka iz tima proteklih nedelja.

Tomane se proteklog vikenda u Šapcu, posle dosta vremena, našao u startnoj postavi crveno-belih i upisao asistenciju, što će mu sasvim sigurno značiti po pitanju samopouzdanja. U intervjuu, koji je dao za portugalske medije, čak se mogao steći utisak i da je nezadovoljan statusom u ekipi.

 - Tomane je bio u Stankovićevim planovima, ali ga nije bilo dve nedelje u ekipi zbog povrede. Nisam stekao utisak da je nezadovoljan", rekao je Mrkela.

Slična je situacija i sa Mateom Garsijom, koji je ostao bez mesta u prvoj postavi, ali mu Stanković pruža šansu da se izbori za bolji status u timu.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda

 - Garsija je talentovan i kvalitetan igrač. Sve zavisi od njega koliko će da provede na terenu - dodao je Mrkela.

Sa druge strane, mladi prvotimci Željko Gavrić i Veljko Nikolić su oberučke zgrabili svoju šansu u seniorskoj konkurenciji.


 - Talentovani su momci, kalili su se u Grafičaru i sada pokazali da Crvena zvezda na njih može najozbiljnije da računa. Spremni su da odgovore zahtevima trenera, što demonstriraju i na terenu. Skrenuli su pažnju, čeka ih još mnogo rada - poručuje direktor crveno-belih.

Crvena zvezda je ubedljivom pobedom nad Mačvom sebe dodatno približila novom šampionskom trofeju.

RepublikaFoto: Starsport

 - Ne bavimo se dugoročnim prognozama. Idemo od utakmice do utakmice. Ekipa igra veoma dobro, veoma smo zadovoljni onim što je do sada trener Stanković postigao. Igrali smo baš dobro. Ne samo da je na terenu bilo dopadljivo za publiku, nego protivniku nismo dozvolili da nas ugrozi. To nije bilo prvi put ovog proleća, imamo razloga za zadovoljstvo.

Žalite li za pobedom u 162. večitom derbiju. Crvena zvezda nije slavila, iako je bila bolji protivnik, pre svega u prvom poluvremenu?

 - Ne žalim ni za čim. Zadovoljan sam načinom na koji je ekipa igrala derbi. Znam da za posmatrače ne može da bude atraktivno ako se utakmica završi 0:0, ali činjenica je da smo igrali ofanzivno i bilo je dosta dobrih momenata. Drugo poluvreme je bilo iseckano prekidima - dodao je Mrkela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading