Slovenska braća uz Srbe u CG: Rusi i Česi složno, ne damo svetinje!

Autor:

Sport

10.03.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost! Tako već puna tri meseca Srbi širom Balkana protestuju protiv sramnog Zakona o slobodi veroispovesti, kojim režim Mila Đukanovića želi bukvalno da otme viševekovne srpske crkve i manastire u Crnoj Gori.

RepublikaFoto: youtube.com/juryvs
Navijači Zenita

Da u toj borbi, koja okuplja na desetine hiljada, pa čak i preko stotinu hiljada vernika, na litijama od Bara do Berana nismo sami, poručuju nam navijači iz slovenskih bratskih zemalja.

HVALA DO NEBA

Tako su najvernije pristalice moskovskog Spartaka, Zenita iz Sankt Peterburga i praške Sparte parolama i grafitima jasno stavile do znanja Evropi da ni oni ne daju naše svetinje uzurpatorima. Poslednja u nizu podrška u borbi za očuvanje imovine Srpske pravoslavne crkve na teritoriji Crne Gore dolazi od ultraša Sparte, koji su u nedeljnom derbiju Praga protiv Slavije (1:1) na Sinobo stadionu razvili u gostujućem sektoru parolu na ćirilici "Ne damo svetinje". Inače, Spartini navijači redovno ističu srpsku trobojku, ali i zastavu "Nema predaje" sa mapom Kosmeta, pa i na taj način pružaju podršku slovenskoj braći.

Parolu "Ne damo svetinje" pre njih istakli su navijači Zenita u derbiju Premijer lige Rusije protiv moskovske Lokomotive (0:0) 29. februara na Gazprom areni. Tradicionalno prosrpski orijentisani, Zenitovi simpatizeri otišli su i korak dalje, te su u Sankt Peterburgu napravili grafit s identičnom porukom na kojem je dominirao štrumf u srpskoj trobojci, jedan od simbola otpora Đukanovićevom nakaradnom režimu.

UVEK ZAJEDNO

Veliki barjak "Nema predaje" viori se redovno na utakmicama Spartaka, a početkom januara na jednom od moskovskih nadvožnjaka osvanuo je grafit "Ne damo svetinje" sa vizantijskim ocilima, takođe jednim od simbola veličanstvenih litija u Crnoj Gori. Veliki prijatelji navijača Crvene zvezde ne propuštaju priliku da pokažu privrženost srpskom narodu kada mu je podrška najpotrebnija, bilo da su u pitanju Kosmet ili Crna Gora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading