Kako pobediti Liverpul? Samo kopirate OVOG trenera!

Autor:

Sport

06.03.2020

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Redsi su u kratkom vremenskom periodu izgubili tri utakmice, a nizbrdo je krenulo nakon poraza u osmini finala Lige prvaka od Atletico Madrida rezultatom 1:0.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dijego Simeone

Zatim su Redse dobili Vatford (3:0) i Čelzi (2:0), a ekipa Jirgena Klopa je uz dosta muke savladala Vest Hem sa 3:2.

Interesantno je da su Najdžel Pirson (Vatford) i Dejvid Mojes (Vest Hem) poprilično iskopirali taktiku Dijega Simeonea za meč protiv Redsa, a Pirson je uspeo da pobedi.

Simeone je poznat kao trener koji je specijalista za defanzivu. Njegov sistem 4-4-2 protiv Liverpula je prelazio u sistem u kojem je u odbrani bilo čak šest fudbalera i to je donelo rezultat. Zatim je Pirson napravio isto.

Izričito defanzivan pristup je formaciju 4-2-3-1 pretvarao često u 6-3-1 sa dosta kretnji i pokrivanja, a kontre su na kraju uništile Liverpul koji je pregažen od Vatforda sa 3:0.

Dejvid Mojes je pokušao da napravi sa Vest Hemom isto kao i Simeone. Ipak, njemu nije prošlo za rukom da otkine bodove Redsima, koji su nekako uspeli da pobede s 3:2 na Anfildu.

Ipak, očigledno je Simeone našao pravu taktiku za Liverpul.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading