Partizan i Zvezda u problemu: Predsednik Juventusa želi Superligu umesto LŠ!

Autor:

Sport

06.03.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Juventusa Andrea Anjeli izazvao je lavinu negativnih komentara nakon izjave da timovima poput Atalante nije mesto u Ligi šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andrea Anjeli

Anjeli je istako da ima poštovanje prema ekipi iz Begrama, ali da ekipe koje "eksplodiraju na jednu sezonu" ne bi trebalo da imaju mesto u Ligi šampiona.

- Imam veliko poštovanje prema svemu što radi Atalanta, ali bez međunarodne istorije i tradicije, i posle samo jedne dobre sezone, oni sad imaju direktan prolaz u Ligu šampiona. Da li je to ispravno ili ne? - rekao je bez zadrške Anjeli, inače jedna od glavnih inicijatora ideje o Evropskoj Superligi o kojoj se sve glasnije priča u fudbalskim forumima moćnika.

Nastavio je Anjeli izlaganje na ovu temu.

- Onda imate Romu, koja je dala veliki doprinos evropskom renkingu Italije poslednjih sezona. Oni imaju jednu lošu sezonu i odmah su "u autu", sa svim ekonomskim posledicama koje time trpe. Mi moramo takođe štititi naše investicije. Da li bi Atalanta tako imala manje šansi da igra fudbal na najvišem nivou? Nemam odgovor na to pitanje, poenta je samo u postavljanju transpranetnog procesa da se donese takva odluka. Imate, na primer, i klubove koji osvoje ligu ili kup, i igraju Evropu smao zato što imaju dobar nacionalni renking. Stvar je u tome da se moraju meriti doprinosi evropskom fudbalu za samo jednu godinu - poručio je Anjeli.

Uvođenje lige za kakvu se zalaže Anjeli, Crvenu zvezda i Partizan možda u narednih nekoliko godina ili decenija ne bi mogli da odmeravaju snage sa najjačim evropskim klubovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading