Čeferin udario po engleskom Liga kupu!

Autor:

Sport

05.03.2020

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsenik Evropske fubdlaske unije Aleksandar Čeferin pozvao je englsku Fudbalsku asocijaciju da iz kalendara takmičenja izbriše Liga kup.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Čeferin

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin rekao je da "bi svima bilo bolje da nema Liga kupa".

Čelnici Engleske fudbalske lige čini se biju bitku koju su već izgubili u pokušaju da zadrže Liga kup.

- Liga kup je već ukinut u Francuskoj. Ostala je samo Engleska. Mislim da svi znaju da bi za sve bilo bolje da se to takmičenje više ne igra - rekao je Čeferin.

- Jasno je da je problem što se kroz to takmičenje finansira veliki broj klubova koji bi bez tog prihoda zapali u prbleme. Znam i da ste vi Englezi veliki tradicionalisti i da volite stvari koje su tu već godinama - ubalžio je predsednik UEFA svoju izjavu.

Čeferin je takođe potvrdio da podržava pravljenje nove grafike za VAR za sledeću sezonu što se pre svega odnosi na tanje linije koje će se povlačiti prilikom proveravanja ofsajda, što je za mečeve pod okriljem UEFA značiti 10 centimetara tolerancije u merenju:

- Tanje linije su, za mene, od presudnog značaja. Ako izgubite meč vredan 100 miliona evra zbog jednog centimetra, jer imate dugo stopalo ili veliki nos, to je ipak malo previše. Ta linija je svakako subjektivna stvar. Ona ili on, ko god to radi, radi to negde van stadiona, u nekom kombiju ili gde već. Sada nema nazad kada je VAR u pitanju i zato moramo da nađemo način da ga poboljšamo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading