Legenda Hajduka otkrio zašto je otišao u Zvezdu: "Jako mi je žao zbog toga"

Autor:

Sport

04.03.2020

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Vujović je oduvek živeo u senci poznatijeg, slavnijeg blizanca Zlatka, ali je imao i te kako zvezdanu karijeru.

RepublikaFoto: youtube.com/Vladimir Tomljenovic
Zoran Vujović

Zoran je u bogatoj karijeri jednom igrao i protiv Maradone, kao igrač Bordoa 1988. godine u 3. kolu Kupa Uefe.

U jednom intervjuu za hrvatske medije, Zoran je odgovorio na pitanje novinara da li mu je teret što je nekada nastupao za Crvenu zvezdu.


– Igrao sam za Crvenu zvezdu pet utakmica, pre rata. Svojom nesmotrenošću u to vreme bio sam raskinuo ugovor sa Kanom, a onda sam ga ponovno produžio. I izgubio sam pravo igranja za Kan tu godinu, a jedini način igranja do početka nove sezone bio je odlazak u neki drugi klub. Kako su Kan i Zvezda imali dobar odnos, jer je Dušan Savić bio ranije igrač Kana, za njih je to bilo najbolje rešenje i nisu mi dali da biram. Bio sam tamo 1989. godine. Jako mi je žao zbog toga, ne zbog politike nego zato što sam naišao na trenera Šekularca koji mi nije pružao pažnju. S razlogom; ja sam ipak bio stariji igrač koji je napolju nešto i zaradio, pa je logično bilo dati priliku mlađima. Ali, eto, meni to neki igranje u Crvenoj zvezdi zameraju. A ja sam se, pre nego što sam otišao u Zvezdu, nudio Hajduku i Dinamu, ali oni nisu bili zainteresovani - izjavio je Vujović.

Osim za splitski Hajduk, Zoran Vujović (61) nastupao je za Bordo (sa kojim je 1987. godine osvojio dvostruku krunu), Kan (u dva navrata), Crvenu zvezdu, Štad Valuris (treća liga) i Nicu (druga liga).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading