(VIDEO) KRIZA! Drugi poraz Liverpula zaredom: Čelsi u četvrtfinalu FA kupa preko prvaka Evrope!

Autor:

Sport

03.03.2020

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u četvrtfinale FA kupa pošto su na svom Stamford Bridžu pobedili ekipu Liverpula rezultatom 2:0 (1:0). Ovo je drugi vezani i treći poraz Liverpula na poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima, pa je svima jasno - četa Jirgena Klopa se nalazi u krizi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ros Barkli slavi sa navijačima

Tempo utakmice je od samog početka bio žestok, delovalo je da u svakom napadu, oba tima mogu da dođu do opasne zone.

Igrao  se 13. minut kada je Čelsi iskoristio svoju priliku i to nakon velike greške Fabinja, loptu je prihvatio Vilijan i zategao po sredini, a golman Adrijan je očajno intervenisao - 1:0. 



Usledilo je nekoliko opasnih napada Liverpula, a onda je do izražaja došao golman Kepa, koji je na prethodnim mečevima ostajao na klupi.

Španac je imao pet neverovatnih intervencija samo u prvom poluvremenu i zahvaljujući njemu ostaje - 1:0. 

U drugom delu igre, Lampard je primoran da izvede povređenog Vilijana, kao što je i krajem prvog dela Kovačića, zamenili su ih Maunt i Žoržinjo, ali to se nije odrazilo na igru Čelsija.

Domaći su nastavili da igraju sjajno, a u 64. minutu su došli do drugog gola. Ros Barkli je sam povukao kontru, sa svoje polovine, defanzivci Liverpula su ga neshvatljivo puštali i puštali, a onda je namestio na desnicu i sa dvadesetak metara probušio Adrijana za velikih 2:0!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Već u narednom napadu, Pedro je izašao sam na Adrijana imao je veliku šansu da dokrajči i ponizi Liverpul, ali se donekle iskupio golman Adrijan dobrom intervencijom.


Jirgen Klop kreće na sve ili ništa, dvostruka izmena - Milner i Firmino menjaju Origija i Džonsa u 70. minutu, a potom u 80. Salah menja Lalanu.
RepublikaFoto: Tanjug/AP



Ipak, Liverpul je bio nemoćan, Čelsi praktično još opasniji, pošto je ostalo mngoo prostora za kontre, Žiru je mogao da dokrajči Liverpul, ali je prečka sačuvala goste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading