Šta nas čeka u Ligi nacija: Rusija - četvrtfinalisti Mundijala predvođeni domaćom iskusnom artiljerijom!

Autor:

Sport

03.03.2020

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je protivnike za novu sezonu UEFA Lige nacija koja će početi već u septembru. Izabranici Ljubiše Tumbakovića će u grupi 3 igrati protiv Rusije, Turske i Mađarske.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri reprezentacije Rusije

Kada pogledamo grupu, kao najteži rival je sigurno nama bratska Rusija. Fudbalski svet je bio iznenađen plasmanom “zbornaje” u četvrtfinale Svetskog prvenstva, ali sve se to dogodilo na domaćem terenu.

Po pravilu takav razvoj situacije donosi mnogo više šansi za uspeh, ali su “baćuške” svoju snagu prikazale i posle Mundijala.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su odradili vrlo lako i ubedljivo, a na kraju su završili na drugoj poziciji iza Belgije protiv koje imaju oba poraza.

Na kraju kada se pogleda tabela, osam pobeda i dva neuspeha iz deset utakmica i gol razlika 33:8.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri reprezentacije Rusije

Izabranici Stanislava Čerčesova odigrali su solidno i u Ligi nacija gde su bili u Ligi B zanimljivo sa selekcijama Turske i Švedske.

Tu su na kraju osvojili sedam bodova, uz dve pobede i po jedan remi i poraz. Nisu osvojili grupu, bolji su bili Skandinavci, ali samo zbog gol razlike.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stanislav Čerčesov

Kada govorimo o utakmicama Srbije i Rusije, dolazimo do brojke od četiri odigrana meča, ali sva su bila prijateljskog karaktera - Po dve pobede i poraza.

Okosnicu "zbornaje" čine igrači iz domaće ruske Premijer lige, a na poslednjem spisku selektora Čerčesova našlo se čak 23 fudbalera iz nacionalnog prvenstva, od ukupno 25 igrača!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Denis Čerišev i Artem Dzjuba

Najveće ime "baćuški" u ovom trenutku je i kapiten selekcije, Artem Dzjuba, napadač Zenita. 

Izdvajaju se još i Mario Fernandes, Aleksandar Golovin, Denis Čerišev i Fjodor Čalov...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Golovin

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading