(FOTO) Liga nacija: Repriza finala Mundijala iz Rusije, pakao za Bosnu, Španija udara na Nemačku!

Autor:

Sport

03.03.2020

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je za drugo izdanje Lige nacija, a u Amsterdamu je završen žreb za ovo takmičenje. Izvučene su sve grupe iz Liga A, B, C i D, a mi ćemo najviše da se pozabavimo Ligom A iz koje ćemo dobiti i osvajača drugog izdanja ovog takmičenja. Sve četiri grupe su jake, ali bismo možda izdvojili onu u kojoj ćemo gledati finaliste sa prošlog Svetskog prvenstva - Francusku i Hrvatsku, a pored njih i aktuelnog evropskog šampiona Portugaliju, te Švedsku koja će biti autsajder.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa utakmice Engleska - Hrvatska

Dakle, "Vatreni" će imati jako težak zadatak. Još jedna zemlja iz našeg okruženja, Bosna i Hercegovina, našla se u Ligi A, a ona će imati lepu priliku da igra protiv Holandije, Poljske i Italije.

Nemci će udariti na Špance, a u toj grupi su i jako nezgodni Ukrajinci, kao i Švajcarska. Nema sumnje da nas čeka velika borba u sve četiri grupe A lige.

Timovi koji osvoje prvo mesto u svojim grupama izboriće promociju u višu ligu. Za trofej takmičenja boriće se ponovo četiri najbolje reprezentacije iz Lige A, a aktuelni šampion je Portugalija.

Već ste mogli da čitate na našem portalu da će reprezentacija Srbije igrati u grupi 3 Lige B zajedno sa Rusijom, Mađarskom i Turskom.

Deluje da je ovo jedna od težih opcija koje su "orlovi" mogli da dobiju. Na primer, ona grupa sa Bugarskom, Republikom Irskom i Finskom je delovala primamljivije, ali šta je tu je.

Ni Crna Gora nije imala poželjan žreb jer će u Grupi 1 Lige C igrati protiv Azerbejdžana, Luksemburga i Kipra.

Važno je što će se iz Lige nacija dve reprezentacije plasirati na Mundijal

Kada se završe kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i pobednici deset grupa overe vize za Katar, uslediće dodatne borbe u kojima će učestvovati deset drugoplasiranih ekipa iz tih kvalifikacija uz dva, po koeficijentu, najbolja tima iz Lige nacija koja se nisu već plasirala na Mundijal.

Tih 12 reprezentacija će zaigrati baraž iz kojeg će tri najbolja tima otići na šampionat sveta.

Finale Lige nacija će se igrati u junu 2021. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading