Zvezda i Partizan najgori u Evropi! Igrali fudbal samo 53 minuta!

Autor: Todor PETKOVIĆ

Sport

03.03.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gospode, šta smo zgrešili, pa da gledamo onakav večiti derbi, ne možemo, a da se ne zapitamo nakon surove antipropagande fudbala koju su nam priredili Crvena zvezda i Partizan (0:0) u nedelju uveče na Marakani. Kvalitet igre bio je na ekstremno niskom nivou, a detaljnom analizom mečeva u najjačim evropskim ligama u vikendu iza nas Srpski telegraf došao je do podatka da niti jedan nije imao toliki broj faulova (43) i prekida kao beogradski večiti derbi, gde je podeljeno čak osam žutih kartona. Bilo da je reč o derbijima kola ili o duelima standardno tvrdih i grubih ekipa, nigde nije bilo tako malo efektivnog fudbala kao u duelu crveno i crno-belih. O tome svedoči podatak da se fudbal igrao efektivno svega 53 minuta od 99, koliko je trajala utakmica sa nadoknadom, koju je odredio glavni arbitar Lazar Lukić.

RepublikaFoto: Starsport
Pokazali samo čarke i tuču... Fudbaleri Zvezde i Partizana

EL KLASIKO ZA PRIMER

Real i Barselona (2:0) odigrali su u nedelju uveče meč sa 23 faula, što je prosek na "El klasiku", dok su podeljena svega četiri žuta kartona.

Na duelima najtrofejnijih engleskih klubova u Premijer ligi Liverpula i Mančester junajteda sa Votfordom, odnosno Evertonom, viđeno je zbirno manje faulova (12+8) i žutih kartona (0+3) nego na srpskom derbiju, što je podatak koji mora da nas zabrine.

RepublikaFoto: Starsport
Više se potrošili na svađe nego na igru

Jedini koji mogu da koliko-toliko pariraju Zvezdi i Partizanu po grubosti su Španci i Francuzi, pa je tako na meču Espanjol - Atletiko (1:1) dosuđeno 38 prekršaja, uz sedam žutih kartona, a slično je bilo i na duelima Majorka - Hetafe (0:1), Leganjes - Alaves (1:1) i Lion - Sent Etjen (2:0).

Derbiji vikenda u standardno otvorenim šampionatima Nemačke i Holandije doneli su i nizak nivo grubosti iako su megdan delili učesnici Lige šampiona i Lige Evrope (Lajpcig - Leverkuzen, Ajaks - AZ Alkmar, PSV - Fejenord).

NISU NI ZA OPSTANAK

Da će nedeljni 162. prvenstveni meč između Crvene zvezde i Partizana ući u istoriju kao možda i najlošiji dosad, smatra i ugledni fudbalski menadžer Zoran Stojadinović, koji je za Srpski telegraf otvoreno ocenio dvoboj večitih.

- Očekivao sam ofanzivnije goste iz Humske jer zaostaju 11 bodova za crveno-belima, dok me domaćini nisu iznenadili postavkom igre. Od svih večitih derbija koje sam gledao ili u kojima sam učestvovao kao sportski direktor Crvene zvezde, verujte mi da je ovaj bio ubedljivo najlošiji. Totalno beskrvna, bezlična, bezidejna utakmica sa suviše prekida i malo fudbala. Da sam na funkciji sportskog direktora Espanjola, koji se bori za opstanak u španskoj Primeri i da mi kažu da moram da dovedem nekog igrača sa beogradskog derbija, zaćutao bih jer se baš niko nije izdvojio igrom - slikovito je Stojadinović za naš list objasnio svoje viđenje udarnog meča 24. kola Superlige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zoran Stojadinović

DERBIJI

Crvena zvezda - Partizan 0:0 43 8

Real - Barselona 2:0 23 4

Ajaks - AZ Alkmar 0:2 14 2

PSV - Fejenord 1:1 19 3

Lion - Sent Etjen 2:0 32 8

Lajpcig - Leverkuzen 1:1 16 3

* utakmica, rezultat, ukupan broj faulova, žuti kartoni

RepublikaFoto: Starsport
Valjanje... Milan Rodić
RepublikaFoto: Starsport
Sukob Slobodana Uroševića i Njegoša Petrovića

TVRDI DUELI

Everton - Mančester junajted  1:1 22 8

Votford - Liverpul 3:0 12 0

Espanjol - Atletiko 1:1 38 7

Majorka - Hetafe 0:1 37 6

Leganjes - Alaves 1:1 36 6

Napoli - Torino 2:1 25 4

Everton - Mančester junajted  1:1 22 8

Votford - Liverpul 3:0 12 0

* utakmica, rezultat, ukupan broj faulova, žuti kartoni

RepublikaFoto: Starsport
Borba za loptu.. Ben i Saša Zdjelar

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading