Tadićev sumrak u Holandiji: Kapiten Ajaksa na udaru navijača, stavljen u najgori tim vikenda!

Autor:

Sport

02.03.2020

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić je na udaru Holanđana nakon što je klub iz Amsterdama pretrpeo drugi uzastopni neuspeh poslednjim porazom od AZ Alkmara (2:0), uz eliminaciju iz Lige Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić (desno)

Tadić je prvi na udaru tamošnje javnosti. Srbinu navijači najviše zameru jer nije na nivou kao prošle sezone, kada je predvodio "kopljanike" do duple krune i polufinala Lige šampiona.

- Moramo da se pogledamo u ogledalo i to uvek prvo uradim. Osećam se dobro, nisam umoran, ali moram bolje da igram. Mogu i bolje - ni Srbin nije zadovoljan trenutnom formom. 

- Da li sam ljut? Da, jesam. Na sebe, na sve. Ne možemo ovo da prihvatimo, bolno je. Neprihvatljivo je da ovako igramo, neverovatno. Ako nastavimo da igramo ovako nećemo biti šampioni. Bilo je lepo kad smo slavili titulu prošle sezone. Ukoliko želimo da nam još jednom bude lepo, moramo da se vratimo stilu igre koji smo forsirali. Ne samo da pravimo planove, već i da ih sprovodimo u delo - samokritična je "desetka" Ajaksa.

Statistika kaže da je u poslednjih sedam kola samo RKC izgubio više utakmica od Ajaksa

 

- Da li je to tačno? Nemoguće... Ne možemo to da prihvatimo. Razočaravajuće je - iskren je kapiten holandskog velikana.

Tadić se, prema analizi holandskog portala "Voetbal", proteklog vikenda našao u "idealnom flop" timu.


- Nakon što je pre samo godinu dana dobio ocenu 10 od "Lekipa" za nastup protiv Reala u Madridu, Tadić je doživeo nelagodu od AZ-a. Prošle sezone je igrao daleko iznad, a poslednjih nekoliko nedelja su teške za Tadića - navodi se u obrazloženju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading