Stanković: Savo ne može da me iznenadi, Zvezda bila bolja u jesenjem derbiju!

Autor:

Sport

29.02.2020

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je o predstojećem 162. večitom derbiju na konferenciji za štampu.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

Drugi od tri derbija u sezoni na programu je u nedelju na stadionu "Rajko Mitić" od 18 sati.

Trener Dejan Stanković govorio je pred velikim brojem predstavnika medija na "Marakani".

- Volim da počnem od zdravstvenog biltena. Sve ih imam na broju, imaću slatke muke da izaberem startnih 11 i one koje će biti na klupi - rekao je Stanković, koga raduje povratak napadača Ričmonda Boaćija i Antonija Tomanea.

Da li postoji trema?

- Pričali smo o tome. Naravno da ima, ali nista specijalnije što je bilo protiv Čukaričkog. Možda se više ulazi u detalje, ali jedva čekam da krene meč. Mnogo je lepo pričati kao navijač - hocemo lep fudbal. Ali ako pitate trenera, mora i malo taktike. Kao tim smo spremni, Partizan je “ta” utakmica i bićemo 300 odsto spremni.

Još malo o derbiju, koji je osetio i kao igrač...

- Kroz istoriju derbi je donosio mnogo iznenađenja. Očekujem lepu utakmicu, derbi uglavnom odluče sitnice. Zvezda na JNA kada je izgubila je imala pola sata fenomenalne igre, držala je sve pod kontrolom. Ali Partizan je dobio na inicijativi, dao je gol, Suma je sjajno pogodio... Moraš da vodiš računa, na takvim utakmicama sitnice donose prevagu.

O najmlađim akterima iz redova Zvezde - Veljku Nikoliću i Željku Gavriću.

- Ja sam i više srećan nego što su oni. Videćemo koliko će mladih istrčati na teren. Oni trebaju da uživaju jer će to pamtiti ceo zivot. Biće spremni, siguran sam - kaže Stanković, a onda je upitan i da li bi bio zadovoljan remijem s obzirom da Crvena zvezda ima 11 bodova više od Partizana.

- Ne bih bio zadovoljan. To se krši sa mojim karakterom. Ne potpisujem nerešeno, za pat partiju nisam nikada - jasan je bio.

Stanković je upitan i da li postoji šansa da iznenadi kolegu i bivšeg saigrača iz reprezentacije Sava Miloševića.

- Mislim da ne može ništa da nas iznenadi, uz dužno poštovanje. Biće zanimljivo - izjavio je Stanković i potvrdio da već sada zna sastav za 162. "večiti" derbi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading