Milošević priznao od koga strahuje u derbiju: Jedno je prošlost, a drugo sutrašnji duel sa Zvezdom!

Autor:

Sport

29.02.2020

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana Savo Milošević veruje da je njegova ekipa spremna za 162. večiti derbi sa Crvenom zvezdom na stadionu "Rajko Mitić", ali je strateški ostao "zakopčan".

RepublikaFoto: FK Partizan
Savo Milošević

Zvezda ima 11 bodova prednosti pred ovaj derbi na tabeli, ali Partizan bi pobedom mogao malo da "zakuva čorbu" i prvenstvo učini neizvesnijim, posebno pošto su svi u taboru crno-belih zdravi.

- Verujem da je ekipa spremna za derbi, svi su zdravi. Posle Proletera je krenula priprema za derbi i mogu da budem zadovoljan situacijom u ekipi. Nadam se da tako razmišljaju i igrači i da smo spremni za ono što nas čeka sutra na Marakani - rekao je Milošević na konferenciji pred meč.

Partizan je pretrpeo manje promena nego Zvezda u odnosu na jesen, jer je sa novim trenerom crveno-belih stigla i neka nova filozofija

- Pričao sam o tome da je možda najveća naša snaga što smo sačuvali ceo tim uz dva nova igrača Vitasa i Matića i da to predstavlja određeni kvalitet u odnosu na jesen. Ne mogu da tvrdim šta očekujemo od "nove Zvezde". Analizirali smo njihove utakmice i promena ima. Odlaskom Marina će koncept igre biti promenjen s obzirom na njegov uticaj i tu će morati da se nađu nova rešenja. Videli smo otprilike šta je uveo novi trener Dejan Stanković i probaćemo da se adaptiramo, ali oslanjaćemo se na ono što mi znamo i što dobro radimo. Kada je u pitanju trka, agresija i taktička disciplina, probaćemo da vratimo onu iz Lige Evrope - objasnio je Milošević.

Na pitanje koga bi izdvojio kao "problematičnog" po njegov tim, Milošević nije mogao da precizno označi jednog igrača Zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

- Ima dosta igrača koji su, bar od kada sam ja u Partizanu, koji su nam bili problem. I Pavkov i Ben i Ivanić u jednom derbiju. Preti opasnost od više njih. Jedno je prošlost, a drugo sutrašnji derbi. Često se dešavalo da derbi odluči neki igrač od koga se to ne očekuje. Ostojić je to uradio u našu korist, a malo ko je to očekivao. Moramo na više njih da obratimo pažnju ako hoćemo dobar rezultat.

Što se taktike tiče, poznato je da će i jedan i drugi trener probati da igraju presing, ali je pitanje ko će ga igrati i u kojoj zoni terena.

- Ne znam tačno ni ja na šta je Deki mislio, presing možete da radite i na svojoj polovini. Sve zavisi od zone u kojoj će raditi presing, radićemo ga i mi. Zavisi od mnogo stvari da li će vaš fudbal biti napadački ili odbrambeni, ne samo od presinga - priča Milošević, pre nego što je kao iz topa odgovorio i na pitanje o tome da li zna koji će sastav istrčati na Marakanu.

- Znam. Hvala na pitanju - ostao je "zakopčan" strateg crno-belih, koji tvrdi da pred derbi neće imati problema da se odmori, ali napominje da je odgvoronost trenera u odnosu na ono kad je igrao fudbal: daleko veća.

- Ako mislite na odgovornost, sada je veća nego kada sam igrao fudbal, ako mislite na spavanje, sasvim dobro spavam. Ne znam da li je to genetski ili zbog mog bosanskog porekla, ali neću imati problem što se toga tiče. A odgovornost je svakako veća - zaključio je Milošević.

Utakmica između Zvezde i Partizana se igra u nedelju od 18 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading