Srpski menadžeri padaju u Nemačkoj: SAZNAJEMO Posle Belgije i Španije pod istragom transferi u Bundesligi!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalskim menadžerima iz Srbije i regiona dogorelo je do noktiju, a posle afera u Belgiji i Španiji najveća eksplozija očekuje se u Nemačkoj, saznaje Srpski telegraf. Savezna kriminalistička služba (BKA) privodi kraju istragu u toj zemlji, a kada se kompletira dokumentacija, u saradnji sa poreskom upravom uslediće direktni udari na menadžere.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Grujić

ISTA ŠEMA

Od srpskih agenata pod lupom su Zoran Stojadinović, Ranko Stojić, Miroslav Stević, kao i Vladica Lemić i Nenad Jestrović, koji su se već dovodili u vezu sa malverzacijama u Belgiji. Šema je, prema informacijama iz Nemačke, identična onoj u Španiji i Belgiji, uzimale su se velike provizije od prodaje igrača, ali je novac išao preko fiktivnih ugovora sa manjim klubovima. Takođe, pare od obeštećenja, ali i posle od plata igrača, išle su preko brojnih fiktivnih firmi u inostranstvu, a onda vraćane u zemlju kroz kupovinu nekretnina, pa je utajen porez.

Među brojnim transferima koje su realizovali, u oči najviše upadaju prelazak Miloša Jojića iz Partizana u Dortmund i posle u Keln, kao i Marka Grujića iz Crvene zvezde u Liverpul, koji sad nastupa za nemačku Hertu.

RADILI ZAJEDNO

Da su menadžeri i te kako dobro povezani, svedoči međusobna razmena i prodaja punomoćja, tako da je teško ustanoviti ko je na kraju prodao kog igrača. Neke od poslova odradili su zajedno. Tako iza prelazaka Grujića stoje Ramadani i Stojadinović, a iza Jojićevog u Nemačku stoje Stević, nekadašnji fudbaler "milionera", i Lemić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zoran Stojadinović

Do ovih saznanja koja bi uskoro mogla da budu finalizovana podizanjem optužnice u Nemačkoj došlo se kao i kod češljanja transfera u režiji Dejana Veljkovića, Uroša Jankovića i Mateje Kežmana, odnosno Falija Ramadanija, kojem je pretresana kuća na Majorki, a čiji je najveći plen bio Luka Jović, koji je potpisao za Real. U međuvremenu, Ramadani bi danas trebalo da da iskaz u tužilaštvu u Madridu povodom optužbe da je proneverio 100 miliona evra zajedno sa bivšim srpskim golmanom Nikolom Damjancem, pa ne bi bilo iznenađenje da isplivaju novi elementi koji bi mogli da se iskoriste i u Nemačkoj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nenad Jestrović

Mitar nije smeo u Kinu

Aleksandar Mitrović umalo nije pre godinu dana postao najskuplji srpski fudbaler za kojeg su Kinezi bili spremni da plate Fulamu 55 miliona evra. Međutim, taj transfer se nikad nije realizovao. Klub je odluku pravdao borbom za ostanak u Premijer ligi, iz koje su na kraju ipak ispali, a navodno Mitar nije ni smeo da menja sredinu. Naime, njegovi transferi su takođe pod lupom jer je išao trasom iz Partizana preko Anderlehta do Njukasla i Fulama, a realizovali su ih srpski menadžeri za koje se sumnja da su vršili malverzacije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading